ajutor in cazul unor transferuri intre gestiuni

palalogal

ajutor in cazul unor transferuri intre gestiuni

#1 Mesaj de palalogal »

buna ziua dragi colegi de forum!
de la inceput sa spun ca sunt mai nou pe acest forum si am intampinat la o societate urmatoareaa situatie:
societatea are ca profil de activitate morarit si panificatie (detinand o moara proprie si o brutarie).
am 2 gestiuni:
- gestiunea 1 denumita "Materii prime" este tip cantitativ-valorica;
- gestiunea 2 denumita "Amanunt" este de tip global-valorica.
as dori ajutor pentru a sti cum procedez corect atunci cand transfer cantitatea de 127 kg faina (din gestiunea 1) in gestiunea 2.
transferul se face in baza unui Aviz.
Care ar fi toate inregistrarile contabile corecte care ar trebui sa le fac si cum rezolv situatia stocului de faina din gestiunea 1 (gestiunea predatoare)?
personal am realizat urmatoarele inregistrari contabile:
371 la 482 cu valoarea de 152,40 lei
si 482 la 301 cu 152,40 lei.
In manualul de utilizare apare urmatoarea fraza: "ATENŢIE!!
Transferul între două gestiuni global valorice, nu se operează prin acest ecran. In acest caz, se foloseste ecranul "Articole contabile" sau se introduce un aviz de intrare, pe un furnizor fictiv cu cont 482 sau orice alt cont, cu o line negativa pentru iesirea din gestiunea 1 si o linie pozitiva pentru gestiunea 2. "
Poate cineva sa imi explice in amanunt cum ar arata acesta transpusa in practica?!
In speranta ca nu am facut un post dublu si ca am respectat toate regulile forumului, rog pe cineva care sa intalnit cu aceste probleme sa imi exemplifice si mie cum a facut.
Va multumesc anticipat.

balazse

Re: ajutor in cazul unor transferuri intre gestiuni

#2 Mesaj de balazse »

Ceva nu este bine. Cel putin la contabilizarea (zic eu).
Daca gestiunea la care transferi este una cu amanuntul atunci ar trebui receptionat la pret de vanzare, nu?

eugen01

Re: ajutor in cazul unor transferuri intre gestiuni

#3 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ie&start=0
In cazul transferului din gestiune CV catre gestiune GV , folosim submeniul Transferuri.

Scrie răspuns