Sporuri

dumitrescus

Re: Sporuri

#16 Mesaj de dumitrescus »

iti definesti sporul ca fiind "spor de weekend" in: configurare salarii/sporuri (buton in dr sus)
si apoi il atasezi fiecarui salariat in: salariati/sporuri permanente (buton in stanga jos)

bafta.

draganm945

#17 Mesaj de draganm945 »

se aplica la salariul brut s-au la orele lucrate sa du salar 670 spor 1% si saga a calculat 7 lei spor total salar 677? e corect

draganm945

#18 Mesaj de draganm945 »

fac act aditional la cim introduc sporurile si unde le vad in registru salariati

tomac

#19 Mesaj de tomac »

O să vă completeze SAGA, în registru, în mod automat acel spor, dacă l-ați definit în configurare salarii și l-ați adăugat salariaților prin ecranul "Salariati". Se va vedea și în raportul pe salariat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

draganm945

#20 Mesaj de draganm945 »

timpul de munca inegal inseamna ore de zi si ore de noapte ? salariatii daca lucreaza de la 10-22
cum poate fi considerat timpul de munca? cim e facut cu norma intreaga 8 ore/zi 40 pe saptamana si la repartizarea programului de munca e facut inegal . e corect sau trebuia repartizat 12 ore pe zi ? multumesc.

tomac

#21 Mesaj de tomac »

Inegal se alege dacă salariatul efectuează atât muncă de noapte așa cum este ea definită de codul muncii, cât și muncă de zi. Programul de la 10 la 22 nu include muncă de noapte în sensul codului muncii.
Dumneavoastră, și nu vă spun asta cu răutate, ar trebui ca înainte de a pune întrebări, să încercați să citiți și să înțelegeți codul muncii și HG 500/2011. Ați mai întrebat pe forum despre absențele nemotivate și înscrierea lor în registru.
Nu înțeleg de ce vă apucați de completat registrul dacă nu citiți codul muncii și HG 500/2011. Pentru că întrebările arată clar că nu le-ați citit, pentru că dacă ați fi citit cele două acte indicate nu ați mai fi pus acest tip de întrebări.
De asemenea, pe siteul inspecției muncii există niște fișiere pdf puse spre studiu ce conțin întrebări și răspunsuri legate de diverse probleme ale REVISAL.

draganm945

#22 Mesaj de draganm945 »

nu am sa va mai deranjez. citesc in fiecare zi poate mai mult ca tine .

draganm945

#23 Mesaj de draganm945 »

mai bine ati fi raspuns la intrebare ma-m descurcat si cu nemotiatele si cu concediiile fara plata le-am si transmis amabilule

ferenta

#24 Mesaj de ferenta »

off topic
:shock: Deși nu am nicio treabă, totuși nu mă pot stăpâni să nu remarc cât de greu ne este unora dintre noi să recunoaștem simplu că poate mai și greșim câteodată, ci mai degrabă ne descărcăm frustrările pe cei care încearcă să ne întindă, gratis, o mână de ajutor, poate uneori în mod dojenitor pentru că mai și merităm.
Apropo:am căutat printre postările dvs.DraganM945, dar eu nu am găsit ca dvs.să fi întins vreo mână de ajutor, cuiva pe forum.Dar poate nu am văzut eu bine.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

balteanuc692

#25 Mesaj de balteanuc692 »

Citeste mai mult da` nu prea le are cu scrisu` :lol:

tomac

#26 Mesaj de tomac »

draganm945 scrie:citesc in fiecare zi poate mai mult ca tine .
Mă bucur. Dar eu sunt și foarte căpos. De aceea, fiind eu și bătut în cap, ardelean de ăla de pricepe puțin mai greu, și ce nu citește așa de mult ca dumneavoastră, ci puțin spre deloc, revin cu rugămintea: indicați-mi temeiul legal, concret, prin care o societate înscrie în registrul salariaților absențele nemotivate. De asemenea în baza cărui text legal ați tras concluzia că munca în intervalul orar 10-22 conține muncă de noapte.

alexoaiac

#27 Mesaj de alexoaiac »

Am si eu o intrebare legata de sporuri. Pentru pentru orele lucrate in zilele de sarbatori legale care au fost compensate corespunzator cu ore libere platite se mai acorda vreun spor la salariul de baza, cum se acorda pentru lucrul in weekend compensat in ale zile? (la noi se acorda 1% spor de weekend)

eugen01

#28 Mesaj de eugen01 »

gruinl

#29 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
Cum introduc pe statul de plata sporul de week-end ce trebuie acordat salariatului, conform celor de la itm, minim 1 leu?
Am un angajat care lucreaza ocazional sambata sau duminica. Daca ii dau 2 zile libere dupa fiecare sambata sau duminica lucrate, cum fac pontajul a.i. sa-mi corespunda cu nr. total zile lucratoare in luna?

herganiec

#30 Mesaj de herganiec »

creati sporul weekend permanent ca suma fixa (1 leu) sau procent, cum doriti.
apoi il adaugati la <salariati> la angajatul respectiv.
genrati statul de plata si o sa va apara si sporul.
cat despre zilele libere pt lucru sambata si duminica... face cerere pt ele si il pontati normal (ca si cum ar fi la lucru) pt zilele lucratoare cand primeste liber.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns