Selectie furnizori/clienti la decontarea pe casa/banca

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
mitroig98

Selectie furnizori/clienti la decontarea pe casa/banca

#1 Mesaj de mitroig98 »

Daca se poate ordona alfabetic lista furnizorilor/clientilor la decontarea chitantelor/op-urilor pe casa/banca.
Acum este foarte greoaie selectarea unui furnizor/client dintre sute existenete in lista ordonata cronologic.
Sau poate introduceti posibilitatea ca la deschiderea listei(ct 401/4111 cu 5311/5121) sa se poata tasta primele litere pentru usurarea selectiei.
Multumesc!

eugen01

Re: Selectie furnizori/clienti la decontarea pe casa/banca

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 259#p98259
(si uite asa mai ma aleg cu o bila neagra de la moderatori!)

paturcai

Re: Selectie furnizori/clienti la decontarea pe casa/banca

#3 Mesaj de paturcai »

Stati un pic, cum adica sa fie ordonata acea lista?
Atunci cand introducem o incasare sau o plata in functie de contul contabil folosit ne apare butonul FACTURI (o incasare 5311 =4111.NNNNN, de exemplu), ne apare fereastra si acolo scriem sus cele 3 litere de care faceti vorbire.
Poate nu inteleg ce doriti.
Iertati-ma: stiti ce doriti?
Hai sa vedem un exemplu pentru plata:
In jurnalul de casa, adaugam in partea stanga data pentru care dorim sa lucram.
Salvam.
Ne mutam in ecranul din dreapta, la document trecem numarul de chitanta, la contul contabil trecem "401." (401punct), dam enter, trecem contul casa (deobicei SAGA trece automat contul de trezorerie cu care lucram) 5311, dam enter, trecem suma, 100, dam enter, apare butonul FACTURI, dam enter sau dam click cu mouse-ul pe FACTURI, ni se deschide o fereastra, si in acea fereastra in coltul din stanga trecem primele 3 litere din denumirea furnizorului. Cand apare, dam enter, si in ecranul de jos ne apar facturile pe care dorim sa le achitam. Trecem acolo in dreptul facturii care este la rand suma de 100 lei, si acceptam, SALVAM.
Cum trebuie sa ne creem furnizorii si clientii:
- Ne creem furnizorii si clientii fara "SC" in fata (daca pe o firma o cheama SC SELGROS srl, in niciun caz nu creem firma cu SC SELGROS, ci direct si fara mila: SELGROS srl), daca ati creeat cu SC in fata aveti o mare problema in gasirea clientilor/furnizorilor.
SAGA nu poate sa va ajute si aici.
Mergeti in FURNIZORI sau in CLIENTI si modificati acolo sa nu mai apara SC in fata fiecarui tert.
Succes.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns