am un salariat care s-a pensionat anticipat din luna iulie 2011, dar apare pe statul de plata pana in luna noiembrie, deoarece nu mi-a adus decizia de pensionare.
Ce pot face?
netransmitere la timp revisal incetare cim
Re: netransmitere la timp revisal incetare cim
ce ai vrea sa faci?
sau ce raspuns astepti de la noi?
sau ce raspuns astepti de la noi?
Adica stiu ca trebuie sa depun rectificative la declaratia 112, si sa transmit revisal.
Dar asta va fi cu consecinte nedorite, exista vreo metoda legala de a evita o eventuala amenda?
Dar asta va fi cu consecinte nedorite, exista vreo metoda legala de a evita o eventuala amenda?
adica...din Iulie 2011 a fost declarat pensionar (decizie ?) si a incasat si pensie si salar ? si de ce numai pana in noiembrie?
(doar intreb)
(doar intreb)
Daca s-a pensionat anticipat, chiar daca are decizia de la Casa de pensii, nu a fost pus in plata atita timp cit a fost asigurat, adica a primit salariu si a contribuit la CAS. Ca sa primeasca pensia ar fi trebuit sa prezinte Casei de pensii decizia de incetare a CIM. Daca aceasta s-a facut in noiembrie...este o problema... cu revisal-ul, daca nu s-a facut...se poate face de acum incolo si va primi pensia din momentul incetarii calitatii de salariat.
Parerea mea ,matel scrie:am un salariat care s-a pensionat anticipat din luna iulie 2011, dar apare pe statul de plata pana in luna noiembrie, deoarece nu mi-a adus decizia de pensionare.
Ce pot face?
1.Inregistreaza la unitate decizia de pensie cu data de 05.01.2012,faci decizie de desf.CIM in baza art.56 lit.c) din Codul Muncii cu data de 05.01.2012 si transmiti tot in 05.01.2012Revisal-ul.
2.Se trece pe statul de plata si pe decembrie 2011si-n ian.2012( chiar cu cfs)