Buna seara!
O societate de arhitectura a participat la un concurs international de solutii organizat de Primaria Municipiului Bucuresti,pentru care s-au acordat premii in bani.Suma primita drept premiu a fost impozitata cu 16% ,prin retinere la sursa conform art.77 din codul fiscal al.(1) :conform al.(5) al aceluiasi articol impozitul calculat si retinut in momentul platii este impozit final.
Intrebarea mea este :cum inregistrez sumele incasate de la Primarie si plata catre asociatii societatii care au executat lucrarea.
problema premiu concurs
Re: problema premiu concurs
Undeva este o greseala. Fie premiul a fost primit de o persoana fizica si nu de o societate, asta presupunand ca s-a impozitat corect conform art.77. Fie premiul a fost primit de societate si atunci e gresit aplicat impozitul.
Re: problema premiu concurs
Si eu am gandit initial la fel avand in vedere ca pe lista concurentilor a fost trecuta societatea.In concluzie, premiul a fost castigat de societate.Initial Primaria a achitat toata suma ,apoi a trimis o adresa societatii in care solicita: "va rugam sa faceti dovada platii impozitului (16% din valoarea premiului conf.Art.77 Cod Fiscal) pentru premiul sau sa ne virati in contul .....contravalorea impozitului pentru a fi virat la Bugetul de Stat."