La un cabinet medical ,avand cumparat in leasing financiar auto in oct.2006,a fost eronat amortizat(sume diferite dobanda,amortizarea)astfel incat in 11.2010 se amortizase circa 20%.eroarea a fost facuta de o firma de cont. ce acum '''se spala pe manii".Cum as putea remedia situatia?Doream sa vand autoturismul in 2012.
Nu sunt de profesie contabil,as dorii raspuns detailat. Multumesc!
Amortizare eronata !
Re: Amortizare eronata !
calculati amortizarea asa cum trebuia pana la 12,2011, faceti apoi diferenta dintre ati amortizat si inregistrati cu nota contabila in 01.2012.
Deasemenea trebuie sa corectati manual in <imobilizari> valoarea ramasa de amortizat si perioada de amortizare sau codul mijlocului fix.
Deasemenea trebuie sa corectati manual in <imobilizari> valoarea ramasa de amortizat si perioada de amortizare sau codul mijlocului fix.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Re: Amortizare eronata !
@herganiec
Nu cred că are notă contabilă. E cabinet medical, probabil e evidență în partidă simplă
@.pancescuc
Aveți două variante:
1. determinați valoarea amortizării anuale, în mod corect, așa cum ar fi trebuit să fi fost calculată. Depuneți rectificativă la D200 pentru fiecare an în care amortizarea se modifică.
2. determinați amortizarea corect, apoi introduceți diferența de amortizare, neînregistrată în anii anteriori în cheltuielile deductibile ale anului 2011, la depunerea D200 pentru 2011.
Puteți vinde oricum acel bun, amortizarea calculată sau nu nefiind un element ce să nu permită vânzarea ei.
Valoarea rămasă neamortizată va fi cheltuială, la vânzarea mașinii respective.
Nu cred că are notă contabilă. E cabinet medical, probabil e evidență în partidă simplă
@.pancescuc
Aveți două variante:
1. determinați valoarea amortizării anuale, în mod corect, așa cum ar fi trebuit să fi fost calculată. Depuneți rectificativă la D200 pentru fiecare an în care amortizarea se modifică.
2. determinați amortizarea corect, apoi introduceți diferența de amortizare, neînregistrată în anii anteriori în cheltuielile deductibile ale anului 2011, la depunerea D200 pentru 2011.
Puteți vinde oricum acel bun, amortizarea calculată sau nu nefiind un element ce să nu permită vânzarea ei.
Valoarea rămasă neamortizată va fi cheltuială, la vânzarea mașinii respective.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.