Buna ziua!
Asociatia unde lucrez are sediul intr-o cladire a Primariei, prin contract de comodat. Totodata doua birouri din cladire sunt date in chirie unei alte asociatii ( statutulu permite acest lucru).
In fiecare luna factura catre acea asociatie contine urmatoarele:
-Cheltuieli privind folosirea spatiului X lei
- Alte cheltuieli aferente folosirii spatiului Y lei ( cu cota parte pentru ch cu energia, etc)
Lucrez la aceasta asociatie din decembrie. Fosta contabila a inregistrat aceste facturi prin contul 706 "VEnituri din redevente si chirii", care sunt, cf. OMF 1969, venituri din activitati economice. Insa in bilantul anului 2010, s-a depus doar bilant prescurtat, la rubrica V din act economice fiind trecuta suma 0.
Cf normelor daca asociatia are venituri din act economica, este obligata sa depuna bilant lung.
Pentru anul 2011, sa las totul in contul 706 si sa depun bilant lung, sau sa incerc sa le trec intr-un cont din grupa 73, aferent activitatilor fara scop patrimonial si sa depun si eu bilant prescurtat?
Multumesc anticipat!
venituri din chirii ONG
-
Re: venituri din chirii ONG
Sincer, vrei să scapi de bilanţ lung şi de impozit. Te cred şi te înţeleg, dar unde să le pui? În 733?