comunicare cu website

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
savuc

comunicare cu website

#1 Mesaj de savuc »

Aveti idee daca saga poate sa trimita o comanda php sau sa comunice cu o baza de date de pe un server. Vreau sa pot actualiza automat stocurile si preturile de pe website-ul meu cu cele din saga

tomac

Re: comunicare cu website

#2 Mesaj de tomac »

Nu poate.
O soluție este realizarea unui program propriu ce să exporte stocul și prețurile în format CSV, de exemplu, iar fișierul CSV să fie uploadat pe server, iar pe server să existe o funcție de prelucrare a fișierului.
Eu am făcut pentru un prieten un astfel de program ce îi generează un astfel de fișier. Iar cei ce au realizat siteul său, i-au creat funcția php de prelucrare a csv-ului generat de mine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

savuc

#3 Mesaj de savuc »

Multumesc pentru promtitudine. ai putea te rog sa imi dai si mie programul acela?

gagium936594

#4 Mesaj de gagium936594 »

tomac scrie: Eu am făcut pentru un prieten un astfel de program ce îi generează un astfel de fișier.
Ne poti pune si noua la dispozitie programul, sau trebuie sa il cumparam de la tine ?
Te intreb ca odata ce am programul si baza de date din saga pot sa incep sa vb mai departe cu programatorul

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

sa intre programatorul dvs la :
la Administrare--> Selectii baza de date..

Daca se uita acolo si se pricepe cat de cat, o sa stie sa dea niste comenzi SQL ca sa faca niste selectii asa cum doriti. Acestea odata definite se pot salva si apoi se pot executa zilnic, saptamanal, lunar etc ca sa va genereze datele solicitate.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Programul e particularizat pe nomenclatorul de articole al prietenului meu, dar cred că am o variantă adaptată la modul general.
Pot să-l pun la dispoziția cui dorește, după ce mă mai uit puțin peste surse și văd exact ce face, că e de mai bine de un an în funcțiune.
Și am să pun și instrucțiuni.

savuc

#7 Mesaj de savuc »

Vreo veste vis-a-vis de acel program pentru comunicare cu website?

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Momentan sunt in Bucuresti. Odata ce ajung acasa la Beius, am sa ma mai uit peste surse si mai vorbim. Lasati un mesaj pe forum saptamina viitoare si va dau o veste despre el.

gagium936

#9 Mesaj de gagium936 »

si eu astept cu interes :D
Keep Walking!

savuc

#10 Mesaj de savuc »

revin cu rugamintea vis-a-vis de programul de comunicare cu website

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Programul articole.exe face un export al stocului în 3 formate posibile. E disponibil aici.
Aveți posibilitatea de a alege ce informații să exporte. Pe site trebuie să existe un script ce, după încărcarea fișierului exportat, să prelucreze informațiile din acesta, comparând cel puțin codul articolului, stocul și prețul de vânzare. Citiți documentele txt și pdf din arhivă.
Programul se va copia în folderul în care e instalat SAGA. Se poate utiliza și dacă în SAGA sunt mai multe firme.
Va funcționa numai dacă partea de stocuri este activă și dacă va identifica produse aprovizionabile și stocabile.

Scrie răspuns