vroiam sa va intreb, daca stiti cumva, se pot depune declaratii on line si la sanatate suceva si pensii suceava? stiu ca la itm se pot depune.
si as mai avea o nelamurire. ce avantaj prezinta depunerea on line, la itm exemplu, daca tot trebuie sa te duci personal ca sa depui si sa iti vizeze statele de plata. adica un drum oricum il faci. sau poate nu stiu eu, se pot depune si statele de plata in format electronic?
La ITM online, trimiti un exemplar prin posta cu confirmare de primire si atasezi confirmarea la exemplarul care ramine la tine ( deci la listare alegi numar copii - 2)
La sanatate, incearca sa gasesti adresa de mail a Casei de sanatate. daca o gasesti, ( ar trebui sa fie ceva de genul "[email protected]), procedura e aceeasi
La casele de pensii nu am auzit pina acum sa se poata depune declaratiile prin Internet. Au acm ramas de altfel singurii.
Nu inteleg procedura la sanatate. De ce sa trimeti in email declaratiile daca tot trebuie sa te duci cu ele listate sa iti puna numarul de inregistrare ??? Este o munca in plus , pana stai si trimiti in mail, te duci la sanatate si nimeresti si o tante` cu dioptrii mai mari ca ale tale care sta 10 minute la o declaratie "sa verifice daca ai listat ce ai trimes" !!! Inca ramane varianta diskete in 2 exemplare (de siguranta) .
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
asa este. si eu sunt de aceiasi parere. daca era vorba de trimis doar pe email . dar mai trebuie sa pui si la posta. si la itm cu statele de salarii cum le vizezi? le pui in plic in doua exemplare si iti trimit ei inapoi unul vizat. vezi sa nu.
Cred ca e totusi mai confortabil sa stai 10 minute la posta si sa platesti un leu decit sa stai 2 ore la coada la ITM sau 3 ore la CASJ
La sanatate numarul de inregistrare vine cu mail-ul de raspuns (Cred totusi ca depinde de judet- la Constanta asa se intimpla)
Tiparesti mail-ul cu nr de inregistrare si il atasezi impreuna cu confirmarea de primire la exemplarul care iti ramine la dosar. Deci la casa trimiti un singur exemplar insotit de copia mail-ului cu nr de inregistrare
La decl ITM la fel : atasezi confirmarea de primire la exemplarul listat pe ITM online si trimiti deci un singur exemplar cu stampila ta.
Cu statele de plata ma cam indoiesc si eu ca se pot trimite prin posta.
LA BUCURESTI SE TRIMIT PRIN POSTA STATELE, SI NU VAD CARE ESTE PROBLEMA. EU AM VORBIT CU UNUL DE LA ITM SI MI-A SPUS CA ATATA TIMP CAT STATUL ARE TOATE DATELE CARE TREBUIE, NUME, CUI, J, ADRESA, TEL, PERSOANA DE CONTACT, NUME INSPECTOR, NUMAR DOSAR, NU TREBUIE SA IMI FAC GRIJI. PENTRU CA IE LE PRIMESC LA REGISTRATURA SI APOI LE DISTRBUIE UNDE TREBUIE PE INSPECTORI. EU LE-AM TRIMIS CU POSTA SI APOI AM FOST SA INCHID O CARTE DE MUNCA SI INSPECTOAREA NU MI-A ZIS NIMIC CUM CA MI-AR LIPSI NU-STIU CE STATE, MI-A DAT CARTEA DE MUNCA INCHISA. IAR IN SITUATIA UNUI CONTROL NU VAD CARE ESTE PROBLEMA DACA II ARAT STAUL SI CONFIRMAREA DE PRIMIRE.
Sunteti fericiti. ITM Sibiu primeste statele de plata odata cu declaratia ... intai verifica sumele de pe stat cu declaratia si abia apoi le preiau Sa vedeti ce dezastru este de 2 luni de cand aplica chestia asta. Cu posta nu ma mai risc de cand am primit refuz si de la finante si de la ITM (comentariul: nu sunt obligati sa mearga la posta sa le ridice!) Asa ca in afara de somaj care merge cum merge (preiau saracele si dupa 2 saptamani daca au erori pe server, fara comentarii si cu data de inregistrare 25) restul sunt praf cu raportarile online. Asteptam nepotii nostrii sa creasca sa invete informatica si sa-i puna la punc. Pana atuncia ...traim in Romania ... (inca)
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Trimite-le la fisc prin poştă cu confirmare de primire. În mod normal o astfel de corespondenţă se depune direct la registratura destinatarului acesta netrebuind să se deplaseze la poştă pentru a o ridica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.