DECLARATIA 392 A SI 392 B
Re: DECLARATIA 392 A SI 392 B
Toti colegii sunt plecati la plimbare pe o vreme asa frumoasa ..
, dar totusi pana luni trebuie sa stiu ce sa fac..

eu zic sa le faci pe "0" sa nu ai batai de cap apoi ca nu le-ai depus.
Am si eu asa cazuri si le-am facut ( ca asa au zis cica aia de la finante ca le vor pe zero depuse ).
Daca vor maculatura in plus o vor avea .
Hough!
Am si eu asa cazuri si le-am facut ( ca asa au zis cica aia de la finante ca le vor pe zero depuse ).

Daca vor maculatura in plus o vor avea .

multumesc .am 70 de asociatii . 

-
Depun declaratia 392 "Persoanele impozabile"...
ONG-urile care nu au avut activitate economica nu cred ca sunt impozabile, deci n-ar trebui sa depuna 392.
Nici macar nu au "cifra de afaceri".
Parerea mea.
Dan
ONG-urile care nu au avut activitate economica nu cred ca sunt impozabile, deci n-ar trebui sa depuna 392.
Nici macar nu au "cifra de afaceri".
Parerea mea.
Dan
de ce sa nu fie impozabile ?
Definitie Codul fiscal :
"ART. 127 Persoane impozabile şi activitatea economică:
(1) Este considerată persoană impozabilă orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi."
Definitie Codul fiscal :
"ART. 127 Persoane impozabile şi activitatea economică:
(1) Este considerată persoană impozabilă orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi."
Am si eu o nedumerire.
In D.392B la "achizitii de la" -> "2.persoane neinregistrate in scopuri de TVA" trebuiesc incluse acele produse care s-au cumparat prin contract de vanzare cumparare de la o persoana fizica? Ex: calculator.
Daca nu l-am declarat ce repercusiuni pot exista?
In D.392B la "achizitii de la" -> "2.persoane neinregistrate in scopuri de TVA" trebuiesc incluse acele produse care s-au cumparat prin contract de vanzare cumparare de la o persoana fizica? Ex: calculator.
Daca nu l-am declarat ce repercusiuni pot exista?

Si eu am chiriee.. scutita de TVA de la pers. inreg. in scop. de TVA... maresc baza de impozitare cu facturile astea sau nu?septimiuv scrie:modifica manual

Multumesc..
@BalazsE
Eu consider că ai procedat corect și că această achiziție nu este de la o persoană impozabilă din punct de vedere al TVA.Merg pe ideea că persoana fizică respectivă nu se încadrează în definiția citată mai sus de GramaC.Sau cel puțin așa sper, adică nu vinde calculatoare zilnic, într-o veselie
!
Eu consider că ai procedat corect și că această achiziție nu este de la o persoană impozabilă din punct de vedere al TVA.Merg pe ideea că persoana fizică respectivă nu se încadrează în definiția citată mai sus de GramaC.Sau cel puțin așa sper, adică nu vinde calculatoare zilnic, într-o veselie

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pana la urma si eu cred ca am procedat corect (desi inainte de postare trebuia sa lecturez si eu un pic Codul Fiscal), cel putin mie asa mi-a reiesit dupa ce am citit art.127.
Dar astept pareri.
Dar astept pareri.