Deoarece topicul acestui subiect este inchis, mi-am permis sa deschid subiect nou. Am urmatoarele situatii :
1.Anul trecut am facturat si incasat marfa care fiind multa a plecat in mai multe transe. La sf.anului am mai avut marfa pe stoc in 8038. Anul acesta marfa se va lichida. Intrebarea este cum fac sa o introduc ca si cantitativ si valoric si cum o scot din gestiune. Mentionez ca iese pe baza de avize.
2.Am marfa care o trimit la un prestator si in urma unor tratamente soseste din nou la mine cu diferente la cantar. Eu ii fac proces verbal ca a sosit mai putin dar cum scot cantitatea respectiva din 357 .
OFF Topic - In registrul de casa am facturi si bonuri care imi sosesc tarziu si trebuie sa le trec prin 542. Cum sa fac corespondenta la contul 635 de ex.
Va multumesc
Marfa in custodie
Re: Marfa in custodie
M-ati pierdut pur si simplu la problema cu marfa. Sunteti atat de "concisa" incat ati ppierdut esentialul. Eu unul nu am inteles care este problema cu marfa pe care ati facturat-o si ati incasat-o...e un lucru bun. Ce mai cauta atunci in 8038?
Explicati clar si concis si sigur veti primi un raspuns concludent.
La OFF TOPIC incerc sa deslusesc la fel:
Inteleg ca doriti sa folositi contul 635. In ce context folositi acest cont?
Solicitati informatia astfel:
- am cumparat o ro-vigneta care a ajuns cu intaziere in contabilitate, as dori sa o inregistrez folosind contul 635 este corect sa o inregistrez la data primirii ei?
- raspunsul va fi de genul: Da, puteti inregistra ro-vigneta folosind si contul 635 (635=542) la data la care primiti acel document. (deci chiar daca este primit cu intarziere acel document se poate inregstra)
Explicati clar si concis si sigur veti primi un raspuns concludent.
La OFF TOPIC incerc sa deslusesc la fel:
Inteleg ca doriti sa folositi contul 635. In ce context folositi acest cont?
Solicitati informatia astfel:
- am cumparat o ro-vigneta care a ajuns cu intaziere in contabilitate, as dori sa o inregistrez folosind contul 635 este corect sa o inregistrez la data primirii ei?
- raspunsul va fi de genul: Da, puteti inregistra ro-vigneta folosind si contul 635 (635=542) la data la care primiti acel document. (deci chiar daca este primit cu intarziere acel document se poate inregstra)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Ok.
1.Am facturat 1.000 to de grau. La 31.12 aveam pe stoc marfa in custodie sa zicem 500 TO la un pret de 300.000 lei. Sa zicem ca in ian.2012 mai pleaca 100 TO etc. Cum crez acest stoc de 500 TO la 600 lei/TO . De iesit va iesi cu avize .
2. Am porumb 100TO, il duc la uscat si se intorc 90 TO. Cum scot cantitatea de 10 TO pierduta la uscare.
Sper ca am fost mai concisa. Oricum mersi pentru rapiditate.
1.Am facturat 1.000 to de grau. La 31.12 aveam pe stoc marfa in custodie sa zicem 500 TO la un pret de 300.000 lei. Sa zicem ca in ian.2012 mai pleaca 100 TO etc. Cum crez acest stoc de 500 TO la 600 lei/TO . De iesit va iesi cu avize .
2. Am porumb 100TO, il duc la uscat si se intorc 90 TO. Cum scot cantitatea de 10 TO pierduta la uscare.
Sper ca am fost mai concisa. Oricum mersi pentru rapiditate.
1.Pentru ..creare...ne trebuie...Intrare..dorind cantitativ valoric...ne trebuie si Articol si Gestiune.La definire articol putem alege Tip "Materiale in pastrare/consignatie";
2.Presupunand ca exista fisa tehnologica ce poate dovedi pierderea tehnologica, o vizita in ecranul de Operatii Speciale ar rezolva problemutza.
2.Presupunand ca exista fisa tehnologica ce poate dovedi pierderea tehnologica, o vizita in ecranul de Operatii Speciale ar rezolva problemutza.