Gestiuni distincte

cretuc183

Re: Gestiuni distincte

#31 Mesaj de cretuc183 »

Problema cantitatilor de aici, cum se poate rezolva?
Ultima oară modificat Vin Feb 11, 2011 11:19 pm de către cretuc183, modificat 1 dată în total.

eugen01

#32 Mesaj de eugen01 »

C183>
Daca cititi cu atentie pagina unu a acestui topic, veti remarca faptul ca raspunsul meu este pentru un caz particular (gestiunea se tine cantitativ valoric la magazin/depozit in alt program decat Saga, si nu se dorea sa se mai refaca lista articolelor, considerandu-se redundanta, munca in plus).In fine...descrieti problemuta dvs. si poate reusim sa va raspundem.

cretuc183

#33 Mesaj de cretuc183 »

As putea sa ma incadrez in aceeasi situatie. Pentru cazul respectiv, lista cu stocul de marfa se preia de la magazin si se face descarcarea de gest manual? La ce perioada? Lunar? Sau trimestrial la calculul impozitului pe profit?
Ultima oară modificat Vin Feb 11, 2011 11:18 pm de către cretuc183, modificat 1 dată în total.

eugen01

#34 Mesaj de eugen01 »

Pai daca tinem evidenta cantitativ valoric la magazin musai sa o tinem cantitativ valoric si la sediu.Idem pentru global valoric.Nu se poate tine global valoric la magazin iar eu sa tin separat cantitativ valoric, fara sa respect cerintele CV, adica fisa articol etc...
Descarcarea de gestiune se face lunar.

tomac

#35 Mesaj de tomac »

@cretuc183
Apăsați butonul "Răspunde" atunci când doriți continuarea discuției. Nu folosiți "Citează" decât atunci când e nevoie. Consultați helpul forumului pentru detalii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ghetii101

#36 Mesaj de ghetii101 »

Fac precizarea ca am ascultat de n ori tutorialele si am citit pe forum. Insa rog daca se poate un sprijin.Nu vreau sa deranjez sau sa supar pe cineva.

Precizez ca societatea este neplatitoare de tva.
Am dorit sa am control asupra stocului si am lucrat asa:
-La configurare societate nu am nicio bifa, privitor la gestiuni
-La setari diverse-am bifa pe “inregistrez cu data la care s-a efectuat operatia” si pe “inregistrez si transferurile intre gestiuni” .Probabil de aceea am articol pe fiecare articol in parte la descarcare. Cum pot sa am un singur articol de descarecare pe zi si un centralizator? Sunt foarte multe articole contabile.
-gestiune depozit -definit ca gestiune CV fara bifa la pret vanzare
-punct de lucru-gestiune CV cu bifa la pret vanzare
As fi dorit sa am si conturi analitice, insa am vazut ca la CV nu se poate

Prim pas- am receptie in depozit dupa care o livrez catre punct de lucru-operez in transferuri.
Pentru ca am acelasi produs, ca denumire, insa la diferite preturi de intrare, am definit articole pentru fiecare pret intrare si implicit alt pret de vanzare, insa pot avea la acelasi pret de intrare mai multe preturi de vanzare, si de aici am definit alte articole cu aceeasi denumire.

Articolele sunt definite pe tip- marfa si cu pret de vanzare si folosesc acelasi cod de articol cand fac transferul de la o gestiune la alta. Pe nir ,in gestiunea depozit –care este la pret de achizitie-imi apare si pretul de vanzare si adaosul, desi gestiunea nu este la pret cu amanuntul. Vreau sa nu mai apara adaosul pe nir-ul de la gestiunea cu pret de achizitie(ridicata).
La transfer am NC 371=371
371=378
371=4428 cu valoare 0, insa cum pot sa nu apara aceasta NC, societate fiind neplatitoare tva
Ce imi scapa, sa pot sa nu mai definesc articole din cauza pretului de vanzare diferit? Nu se permite sa fac schimbare de pret decat pantru toata cantitatea din stoc, de aceea fac schimbari de pret prin operatii speciale (asta la punct de lucru dupa ce s-a primit marfa la un pret si se poate vinde ulterior la alt pret).

Poate am complicate eu lucrurile undeva printr-o bifa pusa sau nepusa la locul ei.
Scuze daca am zapacit pe cineva, mii de multumiri si multa sanatate

tomac

#37 Mesaj de tomac »

La "Configurare societati" puneti bifa la "Evaluare marfuri pe gestiuni distincte".
Daca aveti doua gestiuni, este obligatoriu sa aveti o astfel de setare.

ghetii101

#38 Mesaj de ghetii101 »

Multumesc foarte mult, am facut, ma ajuta pt ca vroiam sa vad si in balanta nu numai in situatia stocurilor.
Cu articolele ctb multe la descarcare, pot rezolva?

Cu consideratie

ghetii101

#39 Mesaj de ghetii101 »

Avand insa numai gestiuni CV, din manual si tutorialelor inteleg ca folosesc numai conturi sintetice.

Multumesc foarte mult

tomac

#40 Mesaj de tomac »

Da, asa este. Imi cer scuze. Nu am fost atent. E corect ce spuneti. Nu trebuie bifat acolo daca sunt doar gestiuni cantitativ-valorice.
Cind tipariti NIR cum faceti? Tipariti NIR cu NIR sau grupat, pe perioada?

ghetii101

#41 Mesaj de ghetii101 »

Scuzati-ma dl. Toma, dvs ati fost foarte prompt,nu am mai intrat pe forum,( a trebuit sa plec). Listez fiecare nir in parte. La operatii/transfer, listez bonul de transfer si nir-ul.
Va rog mult, daca se poate un raspuns privitor la - centralizator descarcare gestiune
- articol cu 4428(desi este neplatitor tva)
-adaosul pe nir-ul de la gestiunea cu pret de achizitie(ridicata)

din postarea anterioara.
Va multumesc foarte mult

tomac

#42 Mesaj de tomac »

Nu vă pot da un răspuns. Pot ghici, dar nu sunt unele necunoscute. Eu zic să trimiteți o salvare a bazei de date pe mail, la SAGA, și să explicați problema în mail.
Asta pentru că poate fi de la o configurare a tipurilor de articole sau a gestiunilor.

Scrie răspuns