Am depus la AFP teritorial NOTIFICAREA de taxare a operatiunilor de inchiriere...adica facturez cu TVA pentru chirie...dracia este ca am depus NOTIFICAREA in data de 10.04.2007, deci nu in termenul de 90 de zile...pana acum s-a considerat ca am optat tacit....
INTREBARI:
1. De la data de 10.04.2007 pot factura cu TVA??
2. Facturile pentru perioada ian - mar 2007 facturate de asemeni cu TVA, implica oarece probleme...in sensul stornarii lor, TVA nedeductibila la beneficiar, samd...???
3. Daca nu depusesem NOTIFICARE de la inceputul anului....trebuia cumva sa facturez fara TVA????
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNSURILE DVS...
NOTIFICARE TVA LA CHIRII
-
Notificare TVA chirie
Aceiasi situatie si la mine. Sunt curios care sunt parerile altora. Dupa parerea mea, ar trebui sa stornez facturile de chirie ca sa imi protejez clientul de "intintelijentii" de la finante.
Re: NOTIFICARE TVA LA CHIRII
Am cautat pe forum ...m-am uitat in codul fiscal si nu reusesc sa gasesc raspuns la probema mea: sunt mai multe spatii comerciale pe care le facturez fara tva. Acum administratorul ar vrea sa factureze la unii cu tva la unii fara. Stie cineva sa imi spuna daca se poate?? Si care ar fi baza legala?
Va multumesc anticipat
Va multumesc anticipat
Da. Se poate. Nu există o astfel de interdicție. De altfel, în codul fiscal, la art.141, mai exact la norme vorbește de: imobil sau o parte a acestuia
Doar că în contract trebuie să specificați ce spațiu se închiriază astfel și același spațiu să-l menționați în notificare.
Spre exemplu, dacă aveți o clădire de birouri și ați dat numere acestora, atunci trebuie să specificați ceva de genul: se închiriază spații în clădirea situată în ....(adresa completă) constând în birourile situate în clădire la etajul x, identificate cu nr și nr. .... etc.
Doar că în contract trebuie să specificați ce spațiu se închiriază astfel și același spațiu să-l menționați în notificare.
Spre exemplu, dacă aveți o clădire de birouri și ați dat numere acestora, atunci trebuie să specificați ceva de genul: se închiriază spații în clădirea situată în ....(adresa completă) constând în birourile situate în clădire la etajul x, identificate cu nr și nr. .... etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult.
Daca se poate as mai avea o intrebare. Trebuie sa calculez prorata daca facturez si cu tva si fara?
Intre timp am gasit ca trebuie sa calculez prorata.
Va multumesc
Daca se poate as mai avea o intrebare. Trebuie sa calculez prorata daca facturez si cu tva si fara?
Intre timp am gasit ca trebuie sa calculez prorata.
Va multumesc