Așteptăm să mai apară abrogarea, în momentul în care vor vedea ce bulibășie vor găsi prin evidențele contabile...când vor purcede la controale!septimiuv scrie:bre, a aparut si modificarea la codul fiscal, a aparut si modificarea normelor, ce asteptati sa mai apara?
PROIECT - Norme metodologice CF - TVA la incasare
Re: PROIECT - Norme metodologice CF - TVA la incasare
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
io cred ca dupa sistemul de plata TVA la incasare urmatoarea gaselnita va fi plata TVA prin wireless 

eu cred ca la cererea oamenilor muncii ("de afaceri") se va modifica ordonanta astfel incat tva sa fie la incasare, da' nu mai mult de 30 de zile... si numai si numai daca se fac platile online.... cu semnatura electronica, bineinteles... 300 euro semnatura, anu' asta, ca facilitate. de la anu', 700.
pentru altfel de plati/incasari se va considera numai 97% colectat si 11% deductibil aplicat la 82% din valoarea (fara tva) a facturilor.
pentru altfel de plati/incasari se va considera numai 97% colectat si 11% deductibil aplicat la 82% din valoarea (fara tva) a facturilor.
mde...nu stiu daca ati calculat ce valoare are (sau ar avea!) acel 15%, din TVA colectat ce va fi returnat producatorilor.(bine, de acord ca e la stadiul de declaratie, nici macar proiect dar....)
Subscriu!gramac921 scrie:badoid , fie-ti gura aurita ! Oi da o bere daca va fi asa ( URSUS nefiltrata )
Abrogarea sistemului TVA la incasare, ceruta Finantelor
http://www.avocatnet.ro/content/article ... z2CtQSi5uV

http://www.avocatnet.ro/content/article ... z2CtQSi5uV
semnat , stampilat , parafat 

-
M-am conformat-haideti cu totii la semnat 

-
Mie imi bate inima de" mooooorrr" dar nu ma las 

- balteanuc692
Am semnat... da` la cat s-au chinuit sa "gandeasca" porcaria asta, credeti ca vor da inapoi? 

uite ca redau sa vada si astia de s-au chinuit cu porcaria asta , vorba ta , din Directiva 2010/45/UE ce va modifica celebra Directiva 2006/112/CE ( ce se aplica in momentul de fata ) :
alin 4 din preambulul directivei :
"Pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii care întâmpină dificultăți în a plăti TVA autorităților competente înainte de a fi încasat plățile de la clienți, statele membre ar trebui să aibă posibilitatea de a permite contabilizarea TVA în cadrul unui sistem de contabilitate de casă, care permite furnizorului să plătească TVA autorității competente în momentul încasării plății pentru o livrare/prestare și care îi determină dreptul de deducere în momentul achitării livrării/prestării în cauză. Acest lucru ar trebui să permită statelor membre să introducă un sistem optional de contabilitate de casă care să nu aibă un efect negativ asupra fluxului de numerar legat de încasările din TVA."
Atunci daca UE zice "optional" , de ce .....beeeep....astia n-il indeasa pe gat cu forta ?
Ar trebui sa ma lase sa aleg eu ce sistem aplic .( care sa nu aiba efect negativ asupra meaaaa
) .
alin 4 din preambulul directivei :
"Pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii care întâmpină dificultăți în a plăti TVA autorităților competente înainte de a fi încasat plățile de la clienți, statele membre ar trebui să aibă posibilitatea de a permite contabilizarea TVA în cadrul unui sistem de contabilitate de casă, care permite furnizorului să plătească TVA autorității competente în momentul încasării plății pentru o livrare/prestare și care îi determină dreptul de deducere în momentul achitării livrării/prestării în cauză. Acest lucru ar trebui să permită statelor membre să introducă un sistem optional de contabilitate de casă care să nu aibă un efect negativ asupra fluxului de numerar legat de încasările din TVA."
Atunci daca UE zice "optional" , de ce .....beeeep....astia n-il indeasa pe gat cu forta ?

Ar trebui sa ma lase sa aleg eu ce sistem aplic .( care sa nu aiba efect negativ asupra meaaaa