Analitice banca
Analitice banca
Salutare
Lucrez cu Saga de mai bine de un an de zile si nu mi-am facut analitice pt toate conturile...nici pt banca, deoarece lucram numai cu una, si acum am facut cont la trezorerie. Cum pot sa creez analiticul? Am incercat din planul de conturi si din configurarea societatii- preluare date contabile, am modificat, am pus sumele pe analitic dar in jurnal de banca nu imi da bine...
Cum trebuie sa procedez?
Lucrez cu Saga de mai bine de un an de zile si nu mi-am facut analitice pt toate conturile...nici pt banca, deoarece lucram numai cu una, si acum am facut cont la trezorerie. Cum pot sa creez analiticul? Am incercat din planul de conturi si din configurarea societatii- preluare date contabile, am modificat, am pus sumele pe analitic dar in jurnal de banca nu imi da bine...
Cum trebuie sa procedez?
Re: Analitice banca
In primul rand faci o salvare (pentru orice eventualitate).
Mergi si creezi un analtic astfel (sa zicem ca ai avut un cont la BT):
5121.01 - BT
5121.01.01 - cont curent BT
5121.02 - Trez
5121.02.01 - cont curent Trez
Dupa care mergi la "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificare coduri" (in partea de sus) -> la "modificare cont contabil" (de sus al 3-lea casuta) unde la "cod actual" scrii 5121 si la "cod nou" scrii 5121.01.01.
Mergi si creezi un analtic astfel (sa zicem ca ai avut un cont la BT):
5121.01 - BT
5121.01.01 - cont curent BT
5121.02 - Trez
5121.02.01 - cont curent Trez
Dupa care mergi la "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificare coduri" (in partea de sus) -> la "modificare cont contabil" (de sus al 3-lea casuta) unde la "cod actual" scrii 5121 si la "cod nou" scrii 5121.01.01.
Multumesc mult de tot... am reusit 

Cu placere si alta data.
-
multumesc f. mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns, am urmat pasii recomandati DAR am o problema :
imi scrie un mesaj -ACEASTA OPERATIE MUTA CONTUL CONTURI CURENTE LA BANCI PE 5121.1.01 -(asa cum l-am denumit eu)-OPERATIA ESTE IREVERSIBILA !!
aici e problema ! nu stric nimic daca fac aceasta operatie ? de ce este ireversibila? ma sperie aceasta "operatie ireversibila"!
imi scrie un mesaj -ACEASTA OPERATIE MUTA CONTUL CONTURI CURENTE LA BANCI PE 5121.1.01 -(asa cum l-am denumit eu)-OPERATIA ESTE IREVERSIBILA !!
aici e problema ! nu stric nimic daca fac aceasta operatie ? de ce este ireversibila? ma sperie aceasta "operatie ireversibila"!
-
am modificat dar in balanta nu mi apare analitic 5121.1.01...nu stiu unde am gresit...
-
am reusit, m-am panicat la inceput, inca mai butonez, in final ma voi descurca, multumesc
-
din 5121.1 am transformat in analitic cont curent de forma 5121.1.01
nu stiu cum sa procedez pt analitic card ? multumesc pt ajutor
nu stiu cum sa procedez pt analitic card ? multumesc pt ajutor
Mergi la "fisiere" -> "plan conturi" -> si adaugi contul "5121.1.02" unde la denumire poti sa treci "cont card ....".