eroare la inchidere an 2012 PF

Chestiuni specifice programului SAGA PS
andriescua

eroare la inchidere an 2012 PF

#1 Mesaj de andriescua »

Buna ziua, fac inchiderea anului 2012 la un PF platitor de TVA, si ma confrunt cu doua probleme:
1. la inchidere an primesc un mesaj cum ca <S-a depistat cheltuieli nedeductibile introduse in intrari (si mi se comunica suma). Scadem suma din cheltuieli deductibile?>
Am verificat toate intrarile sa vad daca cumva am trecut la intrari pe tip operatie 01 si in partea de jos a ecranului la nedeductibil (I) si nu am o astfel de inregistrare....deci nu inteleg de unde poate aparea aceasta problema :( (suma nu are legatura cu ceea ce am inregistrat pe cheltuieli nedeductibile cu tip operatie pe 06 sau la combustibil pe N50)
2. am o suma astronomica (as putea spune pentru PF-ul in cauza) la amortizare
Va rog spuneti-mi cum inregistrez achizitia unui mijloc fix...eu am inregistrat pe operatii 03 si deductibiil ...PFA-ul meu este platitor de TVA (daca as fi inregistrat nedeductibil,atunci TVA-ul era preluat in declaratia 300? :? )
Am gresit inregistrarea mijlocului fix???
Va rog sa imi dati un sfat...multumesc

balazse

Re: eroare la inchidere an 2012 PF

#2 Mesaj de balazse »

1. Din pacate nu prea sunt de acord cu tine, la inchdere luna la acel mesaj are legatura cu N50, deoarece 50% din TVA nedeductibil este deductibil ca si cheltuiala.
2. Imobilizarile sunt setate ca si nedeductibil la cod 003, lucru corect, deoarece doar amortizarea este deductibila, daca este cazul. Faptul ca tu inregistrezi pe cod 003 nu are nici o legatura cu TVA-ul, pentru aceasta ai optiunile de la coloana TVA (deductibil, "N50" si "I"), ca urmare daca ai fi trecut cod 003 (nedeductibil), dar la TVA ai fi lasat "deductibil" ti-ar fi preluat corect in D.300. La amortizare trebuie sa verifici daca ai configurat corect perioada de amortizare (daca ti se pare asa de mare).

Scrie răspuns