FOLOSIRE SAGA-putin ajutor
FOLOSIRE SAGA-putin ajutor
Buna ziua.
Am nevoie de niste clarificari pt.utilizare program.
La intrari operez intrari de marfa care nu stiu in momentul introducerii daca sunt platite sau nu, pun bifa sau nu?
La intrari operez de asemenea facturi de marfa care au si chitanta anexata, la operare pun bifa sau nu?
La iesiri cand operez Z-ul se pune bifa?
Sunt firma cu TVA la incasare.
Stiu ca pare aiurea, dar va rog raspundeti-mi.Multumesc.
Am nevoie de niste clarificari pt.utilizare program.
La intrari operez intrari de marfa care nu stiu in momentul introducerii daca sunt platite sau nu, pun bifa sau nu?
La intrari operez de asemenea facturi de marfa care au si chitanta anexata, la operare pun bifa sau nu?
La iesiri cand operez Z-ul se pune bifa?
Sunt firma cu TVA la incasare.
Stiu ca pare aiurea, dar va rog raspundeti-mi.Multumesc.
- fagarasa176
Re: FOLOSIRE SAGA-putin ajutor
1. pui bifa
2. nu pui bifa
3. nu pui bifa
In concluzie la facturile la care aveti plata/incasarea in aceeasi zi cu factura nu mai bifati TVA la incasare
2. nu pui bifa
3. nu pui bifa
In concluzie la facturile la care aveti plata/incasarea in aceeasi zi cu factura nu mai bifati TVA la incasare
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc mult.
Deduc ca nu prea se pune bifa.
Presupun ca in momentul in care inregistrez prin casa, in aceeasi luna(ian) o plata a unei facturi introdusa fara bifa SAGA face imperecherea cu factura si TVA-ul se inregistreaza corect.
Pot sa sper la ceva asa bun???
Deduc ca nu prea se pune bifa.
Presupun ca in momentul in care inregistrez prin casa, in aceeasi luna(ian) o plata a unei facturi introdusa fara bifa SAGA face imperecherea cu factura si TVA-ul se inregistreaza corect.
Pot sa sper la ceva asa bun???
Ma gandesc ca te-ai gandit la o factura cu bifa, da in acel caz la validarea de la inchidere luna pentru TVA se va genera nota in cauza.
De altfel, daca selectezi "B" sau "T" la intrari/iesiri automat nu mai pune programul bifa.
De altfel, daca selectezi "B" sau "T" la intrari/iesiri automat nu mai pune programul bifa.
Multumesc.
Sa traiasca SAGA.
Sa traiasca SAGA.
putin ajutor pentru intrari in valuta...... factura intracomunitara...bifez T... la casuta TVA la incasare pun bifa sau nu?
Multumesc
Multumesc
- fagarasa176
Nu se aplica la achizitiile/livrarile intracomunitare
multumesc.....m-am gandit, dar mai bine sa intreb.
- fagarasa176

Buna ziua,fagarasa176 scrie:1. pui bifa
2. nu pui bifa
3. nu pui bifa
Am o societate cu profil de comert cu amanuntul, gestiune global-valorica pentru care introduc Marfa pe nedefinit, iar iesirile pe baza raportului zilnic (am creat un cod de client marfa). Merg cu incasare cu numerar si nu pun bifa la TVA. In momentul vizualizarii jurnalului de vanzari toate iesirile apar neincasate si sunt nevoita sa introduc manual baza si tva-ul.
Va rog frumos sa ma indrumati cum este correct sa procedez? In plus este in regula ca programul sa gaseasca erori la verificare intrari pe nedefinit, chiar daca lucrez in global-valoric(lipsa 371 in stocuri, cam acesta este mesajul).
Multumesc anticipat pentru ajutor.
- fagarasa176
In JV va apare la coloana "operatiuni neexigibile" suma din Z'ul zilnic?
Nu apar sumele la operatiuni neexigibile dar nici la exigibile. Apare 0(zero) la total incasat pentru rap Z, pentru facturile emise in luna apare valoarea incasata. Aici pot sa modific si sa trec manual valoarea Z-urilor(sau a raportului lunar) si nu stiu cum este corect sa procedez. Las jurnalul asa sau modific manual, inchiderea TVA se face corect.
Multumesc.
Multumesc.
- fagarasa176
La documentele la care nu se bifeaza "TVAI" tva'ul se deduce la emitere...deci o sa aveti sume doar pe coloanele
- Total document inclusiv TVA
- Baza impozitare
- Valoare TVA
Pe celelalte coloane o sa aveti valoare zero
- Total document inclusiv TVA
- Baza impozitare
- Valoare TVA
Pe celelalte coloane o sa aveti valoare zero
Multumesc frumos pentru lamuriri.