tva la inchiderea de an + amortizari

Chestiuni specifice programului SAGA PS
mitroir839

Re: tva la inchiderea de an + amortizari

#16 Mesaj de mitroir839 »

va multumesc pentru raspunsuri, vedem noi cum facem cu factura aia :)

nu am apucat sa ma ocup de factura asta mai complicata, dar am totusi o nelamurire: pe ultima factura sunt doua mijloace fixe si un discount.
conform indicatiilor dvs., ar trebui sa pun pe o factura primul mijloc fix si avansul (cu minus), pe primul duplicat al doilea mijloc fix si pe al treilea duplicat discountul? oricum, discountul ala e deductibil, sau cum il trec?

va doresc o zi buna!

fagarasa176

#17 Mesaj de fagarasa176 »

OMFP 3055 scrie:(3 ) Reducerile comerciale acordate de furnizor si înscrise pe factura de achizitie ajusteaza în sensul reducerii costul de achizitie al bunurilor.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

mitroir839

#18 Mesaj de mitroir839 »

aha, multumesc. deci practic valoarea de intrare a mijlocului fix se trece mai mica fix cu acea reducere, nu?

problema la mine este ca am doua mijloace fixe pe aceeasi factura! se imparte reducerea la 2, se reduce numai unul, cum se alege? mai ales ca unul din mijloace, cu pretul redus astfel, inceteaza sa mai fie mijloc fix!

balazse

#19 Mesaj de balazse »

Depinde pentru ce ai primit reducerea, daca ai primit la toata valoarea achizitiei atunci reduci ambele.

mitroir839

#20 Mesaj de mitroir839 »

pai am primit global, ca sunt niste puncte de fidelitate pe care le transformi in bani la cosul de cumparaturi. deci pe factura apar cele doua produse si un discount.

spuneti ca reduc la amandoua: impart discountul la nr. de produse?

tomin229

#21 Mesaj de tomin229 »

Il impartiti procentual la ambele produse . Calculati cat e reducerea in procent la total factura si aplicati procentul la fiecare produs

mitroir839

#22 Mesaj de mitroir839 »

buna seara, haideti ca abia acum indatoririle casnice m-au lasat sa-mi fac calculele. ei bine, mai rau m-am incurcat:

discountul, distribuit procentual, face ca unul din produsele cumparate sa scada sub valoarea de 1800 lei, deci nu mai e imobilizare!

asta nu ar fi o mare problema, dar cum trec eu factura in Saga? O trec o data ca "achizitii imobilizari" si pun primul produs, cel care depaseste 1800 lei + partea procentuala din discount? si o mai trec o data, drept deductibila, cu produsul al doilea si restul de discount?

balazse

#23 Mesaj de balazse »

Introduci ca doua facturi (unul pe cod 003 si unul pe 001, sau daca ai creat separat pentru ob inv atunci acel cod), dar nu mai treci reducerea, ci efectiv pretul.

mitroir839

#24 Mesaj de mitroir839 »

aha, am inteles.
eu am crezut ca in Saga trebuie sa apara la articole exact ce e scris in factura pe hartie si exact aceleasi sume.

va multumesc tuturor.

PS: in mod cert o sa mai gasesc eu ceva de intrebat :)

fagarasa176

#25 Mesaj de fagarasa176 »

In mod cert o sa primesti si raspuns la ea :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns