NC alte operatiuni cu stocuri

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
lecaa790

NC alte operatiuni cu stocuri

#1 Mesaj de lecaa790 »

pentru generarea notelor contabile, la alte operatiuni cu stocuri, respectiv incarcare cantitate, NC care se genereaza este 301=601 cu 10 lei de exemplu; propun sa fie generata de forma 601=301 - 10 lei si asta pentru a nu afecta rulajele conturilor de cheltuieli, pt a avea la indemana verificarea total venituri-total cheltuieli = profit / pierdere (sold 121)
-propun stornarea in rosu in locul celei in negru la generarea notelor contabile

tomac

Re: NC alte operatiuni cu stocuri

#2 Mesaj de tomac »

Face si programul o astfel de nota, daca aveti bifate optiunile din configurare societati, pagina setari diverse, in special cea care spune "Inregistreaza si transferurile intre gestiuni". Desi nota generata de program respecta functiunea conturilor si nu este defel incorecta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lecaa790

#3 Mesaj de lecaa790 »

am bifata respectiva situatie "transferuri intre gestiuni" si stornarea la incarcarea unui produs in gestiune la alte operatiuni cu stocuri o face in negru; metoda recomandata este in rosu pentru (asa cum am spus) sa nu afecteze rulaje conturilor

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu exista metoda recomandata.

lecaa790

#5 Mesaj de lecaa790 »

insist pt stornarea in rosu pentru ca:

- in cazul in care se practica stornarea in negru, pe langa neajunsul verificarii venituri-cheltuieli (tinand cont de 711 si restu) = 121, di balanta nu se mai poate vedea cifra de afaceri, respectiv apare denaturata in cazul stornarilor in negru; cum poti face un bilant de exemplu cnad cineva iti da o balanta de genul asta (nu poti vedea din balanta cifra de afaceri, venituri totale, cheltuieli totale, etc)?
-mai mult, in legatura cu stornarile de documente, factura de exemplu de stornare se complateaza cu semnul minus

"în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte,
informaţiile din documentul corectat, numărul şi data acestuia, valorile cu semnul minus",

de ce sa un avem corespondenta intocmai si nu nota contabila?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Va repet: nu exista o metoda recomandata.
Faptul ca factura e emisa pe valori negative nu e un argument pentru a inregistra in rosu.
Modul de inregistrare in contabilitate e dat de reglementarile contabile. Acestea recunosc mai degraba stornarea in negru deci pe cea in rosu.
Functiunea conturilor vorbeste, de asemenea, de inregistrari de tip 3=6 pentru plusuri de inventar.

lecaa790

#7 Mesaj de lecaa790 »

si de ce sa avem posibilitatea sa optam pentru generarea notelor contabile? mai exact sa existe o bifa la configurare societati pentru stornarea in negru / rosu.... nu ar fi mai simpli si am impaca si capra si varza? :D

Încuiat