Buna ziua,
Daca am inscris mesajul gresit, imi cer scuze. Inca nu stapanesc modul de lucru cu Forumul Saga, dar nevoia ma impinge de la spate, ma straduiesc.
Va rog sa ma ajutati cu o problema.
Magazin de vanzare cu amanuntul , gestiune cantitativ valorica, la pret de vanzare
Am cumparat grefe astfel: -02.02.2013 - 5 kg x 3.4680=17.34
-18.02.2013 - 15.2 kg x 3.3868=51.48
Am vandut 4 kg si la 31.03.2013 am in stoc cantitatea de 16.5 kg.Marfa s-a degradat in magazin , la raft.
Va rog sa-mi spuneti cum fac inregistrarile in programul Saga. Mai precis unde ? Am creat 635.
1.Merg la Alte operatii cu stocuri -Operatii speciale?
2.La Alte operatii cu stocuri - Reglari descarcare?
3.La intrari cu minus?
4.Cum se evidentiaza in program TVA nedeductibila?
5.Trebuie sa intocmesc nota contabila prin Operatii- articole contabile ?
Va multumesc pentru ajutor.
inregistrare perisabilitati
Re: inregistrare perisabilitati
Nu folositi 635 care este un cont asmiliat cheltuielilor cu Bugetul de Stat.
TomaC a scris de atatea ori pe forum incat a devenit o chestiune banala: contul folosit pentru descarcarea de gestiune CHIAR si nedeuctibil fiscal este tot 607 dvs avand grija de acest aspect atunci cand faceti registrul de evidenta fiscala.
La operatii speciale treceti cantitatea deteriorata folosind formula contabila 607=371 (alegeti descarcare de gestiune si la explicatii explicati ce s-a intamplat).
Pentru TVA aferenta mergeti in articole contabile si faceti inregistrarea 635 = 4427 pentru TVA aferenta valorii pe care o scadeti din gestiune.
Faceti in proces verbal de scadere (el fiind baza inregistrarii in OPERATII SPECIALE a descarcarii de gestiune) in care explicati in clar ceea ce ati scris aici.
TomaC a scris de atatea ori pe forum incat a devenit o chestiune banala: contul folosit pentru descarcarea de gestiune CHIAR si nedeuctibil fiscal este tot 607 dvs avand grija de acest aspect atunci cand faceti registrul de evidenta fiscala.
La operatii speciale treceti cantitatea deteriorata folosind formula contabila 607=371 (alegeti descarcare de gestiune si la explicatii explicati ce s-a intamplat).
Pentru TVA aferenta mergeti in articole contabile si faceti inregistrarea 635 = 4427 pentru TVA aferenta valorii pe care o scadeti din gestiune.
Faceti in proces verbal de scadere (el fiind baza inregistrarii in OPERATII SPECIALE a descarcarii de gestiune) in care explicati in clar ceea ce ati scris aici.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!