bilant

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
apetrem

Re: bilant

#16 Mesaj de apetrem »

Sa nu ne imbatam cu apa rece ... aceleasi prevederi sunt reluate peste tot in OMFP 40/2013.
Pentru societatile care aplica 3055/2009, prevederea este la pct.6.2 din Anexa 1, exact in aceiasi forma:
Fişierul cu extensia zip va conţine situaţiile financiare anuale şi documentele cerute de lege aşa cum acestea sunt întocmite de societăţile comerciale şi scanate, alb-negru, lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9,5 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip.
Marian Apetre

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Si tot la pct.6.2 apare:
6.2. În vederea depunerii situaţiilor financiare anuale în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, societăţile comerciale care aplică Reglementările contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.286/2012
Daca citesti la 6.1 care ne intereseaza pe noi apare:
Fişierul cu extensia zip va conţine documentele cerute de lege scanate alb-negru, lizibil, şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip.
Nu inteleg de ce vrei neaparat sa scanezi mai mult decat ar trebui.

badoid354

#18 Mesaj de badoid354 »

S1002-S1003-S1005 Situaţii financiare anuale la 31 decembrie 2012 şi situaţii financiare anuale simplificate la 31 decembrie 2012 întocmite de către entităţile al căror exerciţiu financiar coincide cu anul calendaristic, prevăzute la pct. 1.1 şi 1.2. din Anexa nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 40/15.01.2013 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice. Potrivit art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, consiliul de administraţie, respectiv directoratul, este obligat să depună la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul http://www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă, situaţiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, după caz. Formatul electronic al situaţiilor financiare anuale la 31 decembrie 2012 şi al situaţiilor financiare anuale simplificate la 31 decembrie 2012, generat prin programele de asistenţă, constă într-un fişier PDF având ataşat un fişier xml (care conţine formularele cod 10, cod 20, cod 30 şi cod 40), la care trebuie ataşat şi un fişier cu extensia zip. Fişierul cu extensia zip va conţine documentele cerute de lege (de exemplu: note explicative la situaţiile financiare anuale, situaţia modificărilor capitalului propriu şi situaţia fluxurilor de numerar, după caz; raportul administratorilor; raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz; propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile; declaraţia scrisă a persoanelor prevăzute la art. 10 alin. (1) din legea contabilităţii, prin care îşi asumă răspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale) scanate alb-negru, lizibil, şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip.

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/De ... /1002.html

balazse

#19 Mesaj de balazse »

Scuze, dar acelasi lucru l-am postat si eu (pe 11 Mai 2013 18:18). :wink:

petroianuf

#20 Mesaj de petroianuf »

Buna ziua. Stie cineva cand se actualizeaza programul pentru bilant 30 iunie 2013? Nici in SAGA, nici pe site-ul ANAF-ului nu este noul program pt iunie 2013

herganiec

#21 Mesaj de herganiec »

cand o sa apara la anaf o sa se faca si in Saga deoarece formularul PDF este acelasi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns