lucreaza cineva cu autofacturi (primite de la clienti) pe saga? eu utilizez saga din aprilie a.c. si nu reusesc sa-mi dau seama cum trebuie selectat la autofacturari. Face o taxare inversa foarte buna, ma nemultumesc doua lucruri momentan: nu face o NC pe centralizatoare si nu pot lista fata verso. Ar scuti multa hirtie.....
NUuuuuuuuuu, nu e vorba de extern. De ex. EGGER sau Kronospan srl, firme romanesti, in momentul in care tu le expediezi lemn ei emit factura, despre autofacturarea asta e vorba.
autofacturare
-
autofacturare
Ultima oară modificat Joi Aug 01, 2013 11:01 am de către padurariun, modificat 1 dată în total.
- fagarasa176
Re: autofacturare
Cum adica autofactura de la clienti?? 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
Cred ca se refera la clientii externi care isi autofactureaza cheltuielile. Sunt clienti externi care nu accepta facturile noastre si isi autofactureaza singuri, acele self billing... Daca e asa, eu facturez normal si declar in 390 factura mea, fara sa le-o transmit clientilor. (bineinteles ca am self billingurile, credit notele, etc, de la clienti) In 390 conteaza sumele care sa coincida cu ce declara clientii/furnizorii si nu numarul si seria facturilor...
- fagarasa176
Ete na...da cea "are" domne' invoisurile noastre? e pline de râie sau care e buba?
Nu am auzit de asa ceva...cate bordee atatea "hobicee"
Nu am auzit de asa ceva...cate bordee atatea "hobicee"

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
Nu le vor, nu au treaba cu ele. Am doi clienti externi in situatia asta. In general acele firme care intermediaza transporturi, ei iti fac rost de curse, ei iti platesc motorina, taxele de drum, service (facturi de la furnizori de asemenea servicii care sunt emise pe firma din romania), etc si diferenta ti-o vireaza in cont.
Nu e vorba de autofactura aici. E vorba de facturi emise in numele furnizorului. Asa procedeaza firme gen Egeer, Kronospan, Holtzindustrie.
Aceste facturi le inregistrezi la iesiri, cum inregistrezi orice factura pe care o tai tu din blocul tau de facturi (in fine, sau o scoti la imprimanta).
Aceste facturi le inregistrezi la iesiri, cum inregistrezi orice factura pe care o tai tu din blocul tau de facturi (in fine, sau o scoti la imprimanta).
- balteanuc692
Pai asta ziceam si eu. Facturez (o introduc la iesiri valuta) dar o si tiparesc ca pe o factura normala numai ca nu o inmanez clientului extern. O declar in 390 si ce declar eu declara si clientul. Suma trebuie sa coincida in declaratie. Am client din Danemarca (D/S Road il cheama) care emite self billing-uri. Ce inseamna Self billing?