Legislatie paine
Legislatie paine
Buna ziua
Sunt o societate care comercializeaza paine.Aceasta este dusa pe teren la
diversi clienti insotita de facturi.La punctul de lucru unde se fabrica painea am
casa de marcat, vreau sa trimit pe teren si la persoane fizice paine, o bat in casa
in dimineata livrarii pentru ca soferul sa aiba document justificativ, dar doar
bonul de casa cred ca nu este suficient. Ce act ar mai trebui intocmit sa-l aiba soferul la el?
Si inca ceva daca la persoane juridice am facturi de ce sunt organe de control
care cer si aviz de insotire a marfii. Daca fac acest lucru in saga mi se dubleaza
operatiunea.
Astept lamuriri.
O zi buna
Sunt o societate care comercializeaza paine.Aceasta este dusa pe teren la
diversi clienti insotita de facturi.La punctul de lucru unde se fabrica painea am
casa de marcat, vreau sa trimit pe teren si la persoane fizice paine, o bat in casa
in dimineata livrarii pentru ca soferul sa aiba document justificativ, dar doar
bonul de casa cred ca nu este suficient. Ce act ar mai trebui intocmit sa-l aiba soferul la el?
Si inca ceva daca la persoane juridice am facturi de ce sunt organe de control
care cer si aviz de insotire a marfii. Daca fac acest lucru in saga mi se dubleaza
operatiunea.
Astept lamuriri.
O zi buna
Re: Legislatie paine
Nu cred ca varianta aleasa de voi, pentru painea vanduta persoanelor fizice, este cea mai buna. Este posibil ca la un numar mare de clienti persoane fizice, soferului/agentului de vanzari, sa ii fie foarte greu sa gestioneze comenzile si implicit bonurile fiscale emise anterior. Dar daca ati agreat aceasta varianta, documentul de insotire este Avizul de insotire, pe care se cuprinde intreaga cantitate de paine. Descarcarea agentului se va face in baza facturilor si a bonurilor fiscale. Din experienta, consider ca varianta cea mai corecta este cea de a fiscaliza o casa de marcat mobila. Casa astfel fiscalizata, va fi data soferului/agentului de vanzari, care va putea emite bonuri fiscale catre cumparatorii persoane fizice. Si in acest caz, documentul de insotire va fi tot Avizul de insotire.
e suficienta factura, nu e nevoie si de aviz. cine iti cere si aviz sa argumenteze legal.tonear551 scrie:Bdaca la persoane juridice am facturi de ce sunt organe de control
care cer si aviz de insotire a marfii.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Buna,
Este pentru prima data cand scriu pe forum cu toate ca urmaresc destul de des acest forum.
Sunt incepatoare intre-ale meserie si azi m-am confruntat cu o problema si am nevoie de o sugestie sa stiu pe viitor - la soferi le emit facturi + avize de insotire a marfii(factura + aviz = comanda ce trebuie livrata) , azi dimineata unul dintre soferi a fost oprit , dus la sectia de politie si pus sa dea o declaratie.
Cei din politie spuneau ceva de genul ca toata cantitatea de paine trebuie sa se regaseasca pe aviz(aviz - factura = comanda ce trebuie livrata).
Intrebarea mea este - cat de ok este sa fac un sigur aviz pe toata cantitatea incarcata de sofer iar la cumparator sa trec numele soferului(stiu ca la completarea datelor pe aviz se face ca si la facturi)?
Va multumesc.
Este pentru prima data cand scriu pe forum cu toate ca urmaresc destul de des acest forum.
Sunt incepatoare intre-ale meserie si azi m-am confruntat cu o problema si am nevoie de o sugestie sa stiu pe viitor - la soferi le emit facturi + avize de insotire a marfii(factura + aviz = comanda ce trebuie livrata) , azi dimineata unul dintre soferi a fost oprit , dus la sectia de politie si pus sa dea o declaratie.
Cei din politie spuneau ceva de genul ca toata cantitatea de paine trebuie sa se regaseasca pe aviz(aviz - factura = comanda ce trebuie livrata).
Intrebarea mea este - cat de ok este sa fac un sigur aviz pe toata cantitatea incarcata de sofer iar la cumparator sa trec numele soferului(stiu ca la completarea datelor pe aviz se face ca si la facturi)?
Va multumesc.
Asa cum am spus anterior, Avizul de insotire trebuie sa contina intreaga cantitate de paine incarcata in masina. Daca soferul este oprit in traseu, stocul existent de paine se face ca diferenta intre cantitatea existenta pe avizul mare (initial) si suma cantitatilor din avize/facturi/rola casei de marcat fiscala, intocmite de delegat/sofer. Avizul se intocmeste doar cu cantitatile incarcate (fara valori), iar la cumparator se trece numele delegatului/soferului.
Pentru PinteaE
Pe aviz la cumparator de ce sa treci numele soferului? Nu ar trebui sa treci denumirea unitatii si doar sub aceasta/la adresa numele soferului?
Pe aviz la cumparator de ce sa treci numele soferului? Nu ar trebui sa treci denumirea unitatii si doar sub aceasta/la adresa numele soferului?
La rubrica cumparator este imperativ sa fie trecute datele agentului/soferului, insa nu este gresit sa fie completate si datele furnizorului. Am uitat sa precizez faptul ca pe aviz trebuie facuta mentiunea cauzei pentru care s-a intocmit avizul de insotire a marfii si nu factura (de ex. Avizul insoteste marfa pe timpul transportului).
buna si eu lucrez la o brutarie dar pe aviz la cumparator trec agenti economici, deoarece pe aviz trec toata painea urmand ca soferul sa intocmeasca facturi agentilor economici, iar pentru painea vinduta persoanelor fizice am intradevar o casa de marcat fiscalizata pe vinzari ambulante