Contrib. sanatate asociat unic cu domiciliat in stainatate

covatarur

Contrib. sanatate asociat unic cu domiciliat in stainatate

#1 Mesaj de covatarur »

Buna ziua
Am postat intrebarea mea in cadrul unei discutii mai vechi legata de contributia la sanatate dar am nevoie urgenta de o parere si imi este teama ca nu va vedea nimeni postarea mea de aceea am creat un subiect nou...va rog sa nu va suparati pe mine.
Am primit de la sanatate o decizie de impunere pentru un asociat unic care in ianuarie 2011 a incasat dividende.In lunile ianuarie.februarie,martie 2011 acesta are contract de munca incheiat cu o alta societate deci s-a stabilit ca pentru aceasta perioada nu datoreaza sanatate...pentru restul lunilor insa mi s-a spus ca da .Intre timp in anul 2012 renunta si la societate vanzand-o altcuiva.
Ceea ce vreau eu sa va intreb este ....daca acest om domiciliaza in Germania de atata timp,nu vine in tara,nu beneficiaza de nimic din sistemul sanitar romanesc de ce trebuie sa achite aceasta cota la sanatate?
Multumesc anticipat

herganiec

Re: Contrib. sanatate asociat unic cu domiciliat in stainata

#2 Mesaj de herganiec »

trebuie sa o achite pt ca asa e legea. nu conteaza unde sta. daca are venituri aici in RO si nu e angajat (sa i se plateasca contributia la sanatate de acolo) se plateste sanatatea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns