am un client din Italia pers. fiz . care vrea sa cumpere cherestea de la noi si sa o transporte acolo cu "x " transportator . Eu nu m-am inscris pana acum in Reg Op Intracomunitari . In afara de aceasta inscriere , ca sa pot face export ce imi mai trebuie ? Imi trebuie cumva si licenta pentru export lemn?
Ca documente in momentul livrarii marfii trebuie sa-a mai dau si altceva decat factura de mat lemnos si avizul pt lemn?
export cherestea intracomunitar catre pf
Re: export cherestea intracomunitar catre pf
Pentru a exporta cherestea in spatiul intracomunitar nu ai nevoie de licenta. Insa trebuie sa fii inscris in ROI.
Respectiva persoana trebuie verificata daca are sau nu numar de inregistrare pentru TVA (acel IVA ), asta pe site-ul ANAF. Daca nu are, nu vei putea factura fara TVA, adica scutit cu drept de deducere, va trebui sa adaugi TVA.
Ca documente ce trebuie intocmite, mentionez ca obligatorii: aviz cu regim special - aviz secundar pt. mat. lemnos, o fila din CMR-ul transportatorului stampilata de acesta si, daca reusesti, retur una semnata si stampilata de catre destinatar la descarcare, factura si eventual o comanda, un contract etc.
Respectiva persoana trebuie verificata daca are sau nu numar de inregistrare pentru TVA (acel IVA ), asta pe site-ul ANAF. Daca nu are, nu vei putea factura fara TVA, adica scutit cu drept de deducere, va trebui sa adaugi TVA.
Ca documente ce trebuie intocmite, mentionez ca obligatorii: aviz cu regim special - aviz secundar pt. mat. lemnos, o fila din CMR-ul transportatorului stampilata de acesta si, daca reusesti, retur una semnata si stampilata de catre destinatar la descarcare, factura si eventual o comanda, un contract etc.
multumesc mult !
Buna ziua,
Trebuie cumva si certificat fito-sanitar? Sau vreo autorizatie ceva de la Silvic?
Trebuie cumva si certificat fito-sanitar? Sau vreo autorizatie ceva de la Silvic?
Din moment ce folosesti deja doc. cu regim special, adica avize de insotire material lemnos , inseamna ca ai obtinut deja acordul de la ITRSV pentru folosirea acestora si esti deja in sistemul SUMAL. Circulatia mat. lemnos o raportezi lunar prin acest program. Altceva nu mai trebuie de la silvici.
Sunt unii clienti care cer ca produsul sa provina din paduri certificate, dar nu cred ca e cazul la tine.
Sunt unii clienti care cer ca produsul sa provina din paduri certificate, dar nu cred ca e cazul la tine.
Multumesc!