Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: unui salariat i s-a restructurat postul si, pe perioada preavizului, poate absenta 4 ore/zi prentru a-si gasi un nou loc de munca fara ca aceasta sa ii afecteze drepturile salariale. Cum procedez in program? Il trec in pontaj cu 4h/zi , iar in stat va avea un salariu mai mic, iar diferenta o trec la alte venituri?
Multumesc!
program redus in perioada preavizului
Re: program redus in perioada preavizului
il pontezi normal 8 ore.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Nu stiu daca e corect. Omul nu e la serviciu in timpul celor 4 ore. Ar fi libere platite, dar nu am aceasta posibilitate in program.
- balteanuc692
Il pontati cu 4 ore/zi cu acelasi salariu brut ca la 8 ore/zi. Ca are 8 ore sau o ora, daca are acelasi salariu brut, contributiile nu se modifica. Numai ca trebui facut act aditional sa mentionati ca lucreaza cu timp partial, parerea mea.
pai preavizul e documentul cu care va justificati ca e pontat 8 ore si lucreaza doar 4. nu mia trebuie facut nimic.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Pontajul se face pe 4 ore, dar in stat de plata ramane cu 8 ore.
PS. Aceasta este un exemplu clar de ce nu se poate ca statul sa fie generat pe baza pontajului.
PS. Aceasta este un exemplu clar de ce nu se poate ca statul sa fie generat pe baza pontajului.