Lag Saga pe Windows 7
Re: Lag Saga pe Windows 7
calculatoarele sunt cam slabute
celeromul ala nu mai e la moda si 2 giga pentru lucru in retea e cam putin la baza de date mari
celeromul ala nu mai e la moda si 2 giga pentru lucru in retea e cam putin la baza de date mari
-
Pentru calculatorul server va sugerez un procesor mai bun ( este foarte important ) si un plus de memorie ddr. nu ar strica Atentie la SWITCH sa aiba toate porturile de 1 GIGABIT.
Bafta
Bafta
mda, am facut modificarile asa cum am precizat mai inainte, .. se pare ca nu a influentat prea mult...
interogari gen jurnale vanzari, cumparari, situatia clientilor.. dureaza fiecare in parte aproape 10minute.. de pe statiile de lucru.. timp in care ceilalti nu mai pot lucra in Saga...
Trebuie sa mai caut solutii.. (fara sa schimb calculatoarele)
poate cu un server dedicat ?
interogari gen jurnale vanzari, cumparari, situatia clientilor.. dureaza fiecare in parte aproape 10minute.. de pe statiile de lucru.. timp in care ceilalti nu mai pot lucra in Saga...

Trebuie sa mai caut solutii.. (fara sa schimb calculatoarele)
poate cu un server dedicat ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Ciudat... doriti sa facem un test si pe reteaua mea.
cum anume?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
nu a ramas decat calc sa le schimb, asa ceva o fii bunicel?

depinde de marimea bazelor de date
mai bine incearca inainte ce spune in tutorialul cu preluarea datelor intr-o firma noua
mai bine incearca inainte ce spune in tutorialul cu preluarea datelor intr-o firma noua
aia tot fac .. din 4 in 4 luni ...acum.. dar voiam sa raresc, sa fac macar o data la an.
sa nu tot fragmentez contabilitatea..
sa nu tot fragmentez contabilitatea..
la o asa activitate, se impune un alt soft
Mai ai ce să schimbi:
- procesor la I7
și, recomandat de mine:
- treci pe SSD. Garantat îți crești viteza de minim 3 ori. Eu zic, optimist, de 5-6 ori. Un SSD de la Intel e ok.
- procesor la I7

și, recomandat de mine:
- treci pe SSD. Garantat îți crești viteza de minim 3 ori. Eu zic, optimist, de 5-6 ori. Un SSD de la Intel e ok.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu am incercat sa trec pe firma noua si intampin urmatoarea problema (a fost in nov 2012 cand nu era tva la incasare, acum am emotii:)): la situatii clienti si situatii furnizori nu mai aveam soldurile corecte, la foarte multi parteneri...v-ati mai lovit de problema aceasta?
SI inca ceva, care este diferenta intre licenta Windows Home si Professional? (in afara de pret)...si care o recomandati sa o cumpar\' multumesc!
SI inca ceva, care este diferenta intre licenta Windows Home si Professional? (in afara de pret)...si care o recomandati sa o cumpar\' multumesc!
Din ce stiu, eu am cumparat licenta home si pe aceasta nu poti reveni la win 7 de la win 8. Cea prof are anumite facilitati, dar e mai scumpa cu vreo 200 de lei si poti reveni la win 7, daca suni la microsoft.
- mintutas805
Sustin varianta cu SSD (eventual S-ATA3). In plus, incercati sa folositi sesiuni de RemoteDesktop cu utilizatori diferiti pe computerul pe care e instalat Saga, in loc de Map Network Drive ... Garantat merge mai repede cu Remote Desktop.
Cred ca totusi de la Windows8 e problema cu lag-ul.. nu stie sa gestioneza cu trebuie (Cand aveam Windows XP SP3 mergea fara incetiniri vizibile)
Serverul are un SSD Intel de 120 gb pe care e Saga si Windows 8 Profesional.
toate 4 calc au 2gb memorie si procesor Celeron 2.4Ghz si Windows 8 Home.
cu licenta pe ele si ce mai trebuie (doar free).
Am refacut reteaua sunt conectate la 1000Mbps cu:
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI-E, TP-LINK TG-3468 10/100/1000Mbps
SWITCH 8 PORTURI, GIGABIT, 10/100/1000Mbps DESKTOP, METAL CASE, QOS, IGMP, TP-LINK TL-SG108
Cablu UTP cat.E
maparea e facuta prin Map Network Drive asa cum se precizeaza la Saga.
poate cu sesiuni de RemoteDesktop cu utilizatori diferiti pe server o merge altfel ... trebuie sa incerc.
Serverul are un SSD Intel de 120 gb pe care e Saga si Windows 8 Profesional.
toate 4 calc au 2gb memorie si procesor Celeron 2.4Ghz si Windows 8 Home.
cu licenta pe ele si ce mai trebuie (doar free).
Am refacut reteaua sunt conectate la 1000Mbps cu:
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI-E, TP-LINK TG-3468 10/100/1000Mbps
SWITCH 8 PORTURI, GIGABIT, 10/100/1000Mbps DESKTOP, METAL CASE, QOS, IGMP, TP-LINK TL-SG108
Cablu UTP cat.E
maparea e facuta prin Map Network Drive asa cum se precizeaza la Saga.
poate cu sesiuni de RemoteDesktop cu utilizatori diferiti pe server o merge altfel ... trebuie sa incerc.
- mintutas805
http://www.serverwatch.com/server-tutor ... ndows.html
Sunt niste pasi de urmat ca sa poti accesa prin Remote Desktop cu mai multi utilizatori simultan, dar diferenta o poti testa incercand in prealabil cu unul singur. Eu am 4 computere conectate prin RD, merge la toata lumea brici, timp de incarcare ecran Iesiri (~23000 pozitii) = 3 secunde - cu SSD pe S-ATA3.
Sunt niste pasi de urmat ca sa poti accesa prin Remote Desktop cu mai multi utilizatori simultan, dar diferenta o poti testa incercand in prealabil cu unul singur. Eu am 4 computere conectate prin RD, merge la toata lumea brici, timp de incarcare ecran Iesiri (~23000 pozitii) = 3 secunde - cu SSD pe S-ATA3.