Contract de munca cu norma de 1 ora!

kissi

Contract de munca cu norma de 1 ora!

#1 Mesaj de kissi »

Cum pot inregistra in Saga C un contract de munca cu norma partiala de 1 ora. Daca aleg din salariati norma partiala 0 < mai mic de 2 ora, la statul de plata ramane norma de 8 ore, adica la 20 de ore lunare(cu 1 ora zilnica de lucru) in stat apare 3 zile! Cum pot rezolva problema. Ma puteti ajuta, Multumesc anticipat

tomac

#2 Mesaj de tomac »

La Fisiere-Salariati , la acel salariat pui 0 pe norma de munca, dar trebuie să completezi câte ore va lucra lunar. În cazul tău pune 20 la ore lună.
Dacă ai făcut statul de plată, poziţioneză-te pe acel salariat şi şterge-l din statul de plată apoi apasă actualizare date şi verifică ultima poziţie din stat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

kissi

#3 Mesaj de kissi »

Am facut cum m-ai zis, dar tot nu mergea. La zile lucratoare tot imi imparte orele lucrate cu 8 ore. Nu am reusit asa! Ma poate ajuta cineva?

Doriana

#4 Mesaj de Doriana »

cum sa apara 8 ore daca la norma alegi 0??? .... :roll: :shock:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

ionetei153

#5 Mesaj de ionetei153 »

Din codul muncii modificat de OUG 55/2006,la art 101 si 101 / 1 nu se mai specifica nr. de ore zilnice,saptaminale sau lunare la cei care lucreaza pe baza de contr.cu timp partial.Din acest motiv eu cred ca pot sa-i stabilesc o norma de 1 ora/zi sau 3 ore pe saptamina sau 5 ore pe luna,dupa cum ma inteleg cu omul.
Deasemenea,in codul muncii exista si posibilitatea lucrului la domiciliu.Legat de acest aspect cred ca pot sa angajez un contabil cu munca la domiciliu,in functie de volumul de lucru sa -i stabilesc o norma de 2 ore pe saptamina,si totul sa fie OK.Ma gindesc la aceasta solutie la firmele care au doar 1 salariat (si acela este chiar contabilul ),firma are sediul chiar la patron acasa si toata casa lui are 2 camere si o bucatarie,nu are calculator,deci nu are conditii sa-i lucrezi evidenta la sediul firmei. Hai sa comentam chestia asta sa vedem ce se poate face.Este cineva bine informat pe aceasta chestiune ?
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.

hrebenacim

Re: Contract de munca cu norma de 1 ora!

#6 Mesaj de hrebenacim »

kissi scrie:Cum pot inregistra in Saga C un contract de munca cu norma partiala de 1 ora. Daca aleg din salariati norma partiala 0 < mai mic de 2 ora, la statul de plata ramane norma de 8 ore, adica la 20 de ore lunare(cu 1 ora zilnica de lucru) in stat apare 3 zile! Cum pot rezolva problema. Ma puteti ajuta, Multumesc anticipat
Am si eu aceiasi problema ca si tine.
I-mi spui si mie cum ai rezolvat ?

Multumesc anticipat.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

La timp parţial de muncă nu mai există normă de muncă. Prin contract stabilesc numărul de ore lunare. Dacă stabilesc o oră zilnic, atunci în fiecare lună va trebui să modific numărul de ore lucrate în aşa fel încât să corespundă cu numărul de zile lucrătoare din luna respectivă.
Pe stat apar 3 zile lucrate (la 20-23 de zile) pentru că programul face o împărţire (nr.ore/8) rotunjind zecimalele şi asta doar pentru a completa şi acea rubrică (zile lucrate).

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Cum ar fi corect sa incadrez o persoana care lucreaza cu loc de munca permanent in alta parte iar la mine lucreaza 3 ore pe zi dar doar luni, miercuri , vineri ? (Deci poate sa lucreze intr-o luna mai mult in alta mai putin dar salariul este fix pe luna de 150ron)
Ce setari sa fac pe la Salarii Saga sau ce solutii vedeti ca sa imi iasa toate declaratiile corecte ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#9 Mesaj de tomac »

La salariaţi setezi -
Tip - permanent
Funcţie bază - debifat pentru a nu-i acorda deducere suplimentară
Normă pe zi - 0
Ore pe lună - 3
Restul rămân cele implicite, schimbi numai dacă e cazul (tipul CAS, şomaj, etc.)
Salariul va fi acelaşi în fiecare lună, indiferent de numărul de ore a lunii pentru că de fapt acest salariat nu are normă de muncă ci are timp de lucru de 3 ore pe lună.
Declaraţiile le face corect, ţi-o spun din proprie experienţă :)

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

mersi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

cretuc97

#11 Mesaj de cretuc97 »

La un salariat pensionar, am trecut din greseala in ecranul "Detalii" de la "Salariati" norma de 6 ore, si nu pot sa mai sterg. El lucreaza de fapt cu o norma de 4h/zi. Am trecut la norma 4h, dar in declaratie imi apar si cele 6 (pe care pot sa le modific doar in 7 sau 8).
Cum sa-mi reglez situatia ca sa nu mai fie nevoie sa modific lunar declaratiile generate?

septimiuv

#12 Mesaj de septimiuv »

baga un ochi in meniu la "salariati" unde l-ai introdus prima oara :roll:

nagyl

#13 Mesaj de nagyl »

De ce nu se da posibilitatea sa alegem timp de munca 1ora/zi?? Daca trecem nr. de ore / luna nu va fi bun nici declaratia de CAS ( va calcula nr. de zile la 8ore ) nici declaratia de sanatate unde apara angajatul cu tip contract S in loc de ACC, care nu este corect.
Salariatii au incheiat contractul pe 1 ora /zi si nu pe nr. ore /luna. Se poate corecta aceasta gresala de program, ar fi un ajutor MAAARRREE.

buldanc

contract de munca cu norma de 1 ora !

#14 Mesaj de buldanc »

Sunt de acord cu colegul "nagyl " poate ne aude Saga si ne ajuta .AM salariati unde am incheiat contractl cu 6 ore /zi . Intr-o luna lucr mai mult, in alta mai putin ., normal trebuie platit dupa timpul efectiv lucrat .Eu nu ma descurc de nici o culoare cu orele , cu luna , ca sa-mi iasa calculele bine . Poate ma poate ajuta cineva . Am incercat in toate felurile . Nu iese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

bucura896

#15 Mesaj de bucura896 »

Eu aleg la salariati la norma 0 ore si cand vreau sa salvez imi spune sa introduc nr de ore lucrate pe luna. Ce pot sa fac??
Contractul de munca este cu o ora

Scrie răspuns