casa de marcat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
labesi

casa de marcat

#1 Mesaj de labesi »

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire;un srl are un spatiu inchiriat in care a organizat un club de noapte.tot in acel spatiu a renovat o incapere unde doreste sa faca magazin SH.oate folosi aceiasi casa de marcat existenta la club sau trebuie o alta?evidenta contabila se va tine separat cu analitice distincte sau se va lucra pe un alt cod caen si la sf de luna se centralizeaza datele?
multumesc

tomac

Re: casa de marcat

#2 Mesaj de tomac »

Teoretic poate să o folosească pe cea existentă cu condiția de a elibera tuturor clienților bon fiscal. Asta pentru că fiscalizarea se face pe punct de lucru. Dar realitatea cotidiană (și o speță cunoscută) mă face să spun că e recomandat să mai cumpere o casă de marcat și să o fiscalizeze și folosească pentru magazin separat de club. Spun asta pentru că știu un caz concret în care în cadrul aceleiași unități, punct de lucru, de avea loc de servire la parter și la etaj ce comunicau direct (un bar ce are mese și la etaj, etaj la care se ajunge urcând o scară de la parter și numai pe acolo) s-a luat amendă pentru că nu avea casă de marcat decât la parter. Au pierdut procesul considerându-se că trebuia să aibă casă de marcat și la etaj. E ca și cum ai cere unui hotel să aibă casă de marcat la fiecare etaj.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns