Inregistrare concediu sarcina si lauzie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
oanab

Inregistrare concediu sarcina si lauzie

#1 Mesaj de oanab »

Buna seara,

Am si eu o intrebare legata de modul de inregistrare al concediului de sarcina si lauzie in saga. Nu am mai avut de-a face cu asa ceva. Am o angajata care a intrat in concediu in luna iulie. In iulie am inregistrat fara probleme, mi-a luat in considerare media pe lunile ianuarie-iunie. In luna august au aparut primele probleme, in sensul in care nu am reusit sa fac sa se actualizeze lunile, in continuare imi lua in considerare tot perioada ianuarie-iunie. Am intrebat pe cineva care lucreaza tot cu Saga si mi-a spus sa sterg concediul de pe luna iulie si astfel o sa se actualizeze lunile pe august. Am facut asa si a mers 9desi nu mi s-a parut foarte OK ca si modalitate). Acum am ajuns la septembrie si am incercat sa sterg august, dar in continuare imi ia ca si baza de calcul perioada februarie-iulie. Nu stiu ce sa fac in continuare, daca ma poate ajuta cineva.....

Multumesc anticipat

eugen01

Re: Inregistrare concediu sarcina si lauzie

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=24560 (adica...concediile sunt in continuare unul dupa altul ? )
balazse scrie:Prin vers.425 la introducerea certificatelor medicale in meniul "concedii" castuele "serie initial" si "numar initial" s-au mutat dupa casuta "numar", astfel este mai usor completarea celor doua casute daca este cazul.

Last edit:
Prin modificare adusa, programul stie automat sa recalculeze si sa afiseze noua baza de calcul pentru concediul medical (daca este cazul), adica daca este completat campul de serie/nr initial atunci pastreaza vechea baza de calcul, iar daca nu se completeaza atunci se calculea o noua baza de calcul.
mai mult nu stiu. :oops: :roll:

oanab

#3 Mesaj de oanab »

Din ce inteleg eu ar trebui sa nu mai trec seria si numarul certificatului initial si imi ia noua baza de calcul? O sa incerc

Multumesc

oanab

#4 Mesaj de oanab »

Din pacate nu merge, cand trec la concediul pe luna urmatoare imi pastreaza aceleasi luni ca si baza de calcul, nu se actualizeaza :(

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Si totusi de ce sa se actualizeze? Ai cumva un certificat initial si nu continuare?
Daca au un certificat tip "continuare" atunci se merge mai departe cu media de la certificatul initial, iar daca ai una initiala noua atunci se recalculeaza.
Citeste un pic reglamentarile in aceasta speta pe aici:
http://www.cnas.ro/legislatie/concedii- ... i-medicale

tatum

#6 Mesaj de tatum »

Este concediu "in continuare" si se pastraza aceeasi baza de calcul ca pentru cel initial.
Nici in august nu trebuia sa modifici baza de calcul (era aceeasi ian-iunie).

Nu mai stiu articolul, dar iti dau raspunul CNAS : http://www.cnas.ro/intrebari-frecvente/ ... contencios
Intrebare: Pentru dosarele preluate de casele de pensii cu concedii medicale "in continuare" pe acelasi cod sau pe cod de indemnizatie diferit: va rugam sa ne precizati daca la calculul concediului medical se foloseste media zilnica stabilita in certificatul medical initial (Mzbci) sau se stabileste alta baza de calcul?
Raspuns: Se foloseste Mzbci stabilita la momentul deschiderii dreptului (CM initial).

tatum

#7 Mesaj de tatum »

scuze balazse !
nu vazusem mesajul tau

balazse

#8 Mesaj de balazse »

N-ai de ce sa iti ceri scuze. Important este ca am reusit sa ajutam. :wink:

oanab

#9 Mesaj de oanab »

Multumesc pentru ajutor, imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme, am fost plecat din localitate :)
Si totusi, daca data de incepere a concediului pentru sarcina este 24.07.2013, zilele lucrate in luna iulie n-ar trebui sa fie luate in considerare pentru baza de calcul? Pastrez ian-iunie pe toata perioada concediului? Nu mi se pare foarte clar in reglementari, sau poate lipsa mea de experienta in domeniu sa fie cauza.

Contabilul care m-a indrumat sa calculez alta baza pentru luna august care sa ia in calcul si luna iulie insista ca asa a depus pentru un salariat si i-au acceptat.

Nu stiu cum sa procedez si sunt disperat ca se apropie data de 25 :)

cernatv

#10 Mesaj de cernatv »

Se iau in calcul cele 6 luni precedente, exceptand luna in care e medicalul.
Cine te-a indrumat a avut "norocul" sa dea de-o mamaita needucata sau neatenta de pe la Casa de Sanatate de i-a pus viza de CFP pe dosarul care continea asa un calcul.

oanab

#11 Mesaj de oanab »

Si atunci inseamna ca ar trebui sa fac rectificativa la 112 pentru august, daca tot am fost credul si nu am intrebat ce sa fac mai devreme? Pentru ca presupun ca n-o sa-mi primeasca cu doua baze de calcul :)

tatum

#12 Mesaj de tatum »

Da , ar trebui rectificata luna august
Problema nu este sa-ti primeasca concediul/dosarul ; ci sa-ti recuperezi cv concediului si te poti trezi dupa 1-2 ani ca va trebui sa rectifici si sigur e mai "nasol" atunci

nechitam156

#13 Mesaj de nechitam156 »

Buna ziua! Trebuie sa inregistrez un concediu pt sarcina si lauzie in varianta Saga P.S. Din ce observ eu imi calculeaza contributia la pensii prin luarea in calcul a unei baze de 741 lei pe luna. Aceasta baza s-a modificat in 2013 la 778 lei (2223*35%). A mai sesizat cineva acest aspect? Mentionez ca am actualizat programul si am descarcat varianta PS 3.0.231. Multumesc!

tomac

#14 Mesaj de tomac »

Eu zic să verificați datele din ecranul configurare salarii. Dacă acelea sunt corecte, programul calculează corect, altfel nu. Și la dvs nu sunt corecte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nechitam156

#15 Mesaj de nechitam156 »

Datele din configurare salarii sunt corecte, cat si inregistrarea certificatului de concediu medical, de altfel imi valideaza declaratia. Mai mult, nu am introdus nicaieri manual salariul minim de 741 lei, il preia automat programul.

Scrie răspuns