Concediu crestere copil de catre tata. Nelamuriri?

iarovoim

Concediu crestere copil de catre tata. Nelamuriri?

#1 Mesaj de iarovoim »

Am un angajat care doreste sa creasca el singur copilul sau. Problema lui este ca in acest moment este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Ce trebuie sa fac eu in calitate de angajator in aceasta situatie? Ce se intampla cu contractul sau? Cine ii plateste indemnizatia de crestere a copilului? Ce inregistrari fac in contabilitate?

mantogp328

#2 Mesaj de mantogp328 »

Contractul de munca se suspenda, plata drepturilor se face de catre stat respectiv casa de sanatate. Pe perioada concediului pentru cresterea copilului (doi ani), nu mai ai obligatii din punct de vedere salarial sau al relatiei cu statul privind contributiile salariale. Dupa doi ani ai obligatia de a-l reprimi la lucru. Nu ai ce inregistrari sa faci in contabilitate.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Mai vin şi eu cu mici completări la ceea ce a scris mantogp328.
Tu ca angajator, după ce primeşti cererea lui de acordare a acelui concediu, faci act de suspendare a contractului de muncă. Atenţie! Această stare de suspendare, nu se înscrie în registrul electronic al salariaţilor. Este suficient să înregistrezi decizia de suspendare a contractului de muncă la ITM.
Banii îi va primi de la stat. Pentru asta salariatul este cel care îşi va depune dosarul la primăria de domiciliu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns