jurnal de cumparari
-
jurnal de cumparari
Sunt neplatitoare de TVA. Am cumparat o stampila (de exemplu) de la o firma platitoare de TVA. Am efectuat inregistrarea la valoarea cu TVA. In Jurnalul de cumparari apare suma nedefalcata. Datele furnizorului le-am mentionat corect cu RO la CUI. Gresesc undeva?
- fagarasa176
Re: jurnal de cumparari
Nu gresiti...este corect.
La achizitionarea de bunuri/servicii, neplatitorii de TVA includ valoarea TVA'ului in pretul de achizitie al bunului/serviciului.
In jurnalul de cumparari apare ceeace introduceti, adica suma nedefalcata
La achizitionarea de bunuri/servicii, neplatitorii de TVA includ valoarea TVA'ului in pretul de achizitie al bunului/serviciului.
In jurnalul de cumparari apare ceeace introduceti, adica suma nedefalcata

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Va multumesc frumos.
-
Pentru D392 defalc eu TVA-ul din jurnalul pentru cumparari? pentru ca am furnizori care sunt platitori de TVA. Nu ar trebui sa apara si in jurnaul de cumparari valoarea fara tva si tva?
Multumesc pentru orice raspuns.
Multumesc pentru orice raspuns.
-
Am constatat ca in D392b TVA-ul este defalcat automat. Dar in jurnalul de cumparari nu trebuie sa apara valoarea fara TVA si TVA-ul separat?
Din cate stiu eu, inca nu s-a gasit o modalitate de a rezolva problema pentru cei care depun D392B, in asa fel incat sa se poate introduce si partea de TVA.
-
Multumesc de raspuns, am crezut ca fac ceva gresit de nu se defalca TVA in jurnal.
-
In jurnalul de cumparari imi apare plata CAS, impozit pe venit. De ce? undeva am bifat ceva gresit?
Unde ai introdus acele inregistrari, la intrari?
-
da, la intrari am inregistrat.
Trebuie introdusa plata prin casa, banca.
-
multumesc frumos.
-
Buna seara
In D392B se declara BF?
In D392B se declara BF?
Acum depinde despre ce bonuri te referi. Eu de exemplu cele de taxi nu le-am trecut.
-
Da, am BF de taxi si BF cu consumabile diverse (prod curatenie, papetarie) sau servicii diverse (xerox etc).
Si fara CUI pe ele, deci nu sunt fc simplificate.
Ideea este ca toate acestea le-am introdus prin INTRARI, am pus B la tip si am verificat apoi D392B si am vazut ca le ia in calcul, pe toate...si le si imparte in functie daca partenerul e sau nu platitor de TVA...si as dori sa stiu pana la urma cum e corect. Saga spune ca se preiau...
Multumesc!!
Si fara CUI pe ele, deci nu sunt fc simplificate.
Ideea este ca toate acestea le-am introdus prin INTRARI, am pus B la tip si am verificat apoi D392B si am vazut ca le ia in calcul, pe toate...si le si imparte in functie daca partenerul e sau nu platitor de TVA...si as dori sa stiu pana la urma cum e corect. Saga spune ca se preiau...
Multumesc!!
Ultima oară modificat Vin Feb 21, 2014 12:40 pm de către promovest96, modificat 1 dată în total.