Am o societate platitoare de imp pe microintreprindere 2%. In luna sept depaseste 100.000 euro cifra de afaceri, astfel am inregistrat-o la finante platitoare de imp profit cu 01.07.2007 cf codului fiscal.
Am o nelamurire cu privire la inreg contabile si calc imp pe proft.
Astfel in sept am facut urm inregistrari:
1.698=441 -913 lei (suma calculata si virata ca imp micro)
2.Am dezactivat optiunea de micro din configurare societati.
3. Am calculat imp pe profit luand in calcul 698 = 0 (pe rulaje cumulate) si am inreg 691=441 47.000lei. Soldul la 441 este 47.000 - 913 = 46.087 lei. Sold pe care il platesc si declar in decl 100 ca fiind imp pe profit de plata (cumulat de la inceputul anului).
Asa am judecat eu, dar programul imi calculeaza cei 913 lei ca fiind venituri neimpozabile (adica -913 lei pe chelt nedeductibile) astfel imi calculeaza diferit (fata de calculul meu) profitul impozabil. Apoi la acest profit impozabil imi calculeaza 2% in loc de 16%, asta sa zicem ca o reglez in note contabile.
Sper ca am fost destul de explicita si am marea rugaminte sa imi spuneti cum se calculeaza corect imp pe profit in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!
trecere la imp profit in cursul anului
1.Nu este corect să stornezi acel impozit. Până la acea dată aveai obligaţia acelui impozit şi acesta trebuia să rămână înregistrat.
2.Este corect
3.Este corect, dar vei completa în tabelul cheltuielilor, pe coloana nedeductibil, suma de 913 lei pentru contul 698.
2.Este corect
3.Este corect, dar vei completa în tabelul cheltuielilor, pe coloana nedeductibil, suma de 913 lei pentru contul 698.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.