Buna dimineata,
V-as ruga tare mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am depus un raport de expertiza judiciara in noiembrie 2013, cu decontul de cheltuieli atasat, dar cumva, instanta a omis sa se pronunte atat asupra onorariului de expert, cat si sa dispuna achitarea diferentei de onorariu. Am tot asteptat sa mi se vireze suma respectiva, insa fara ca acest lucru sa se intample. Hotararea instantei a fost data in data de 27.02.2014, dar aceasta inca nu a fost redactata, si bineinteles, nu avea cum sa fie comunicata. A fost comunicata uneia dintre parti minuta sedintei, in care nu se specifica nimic cu privire la plata onorariului. A mai trecut cineva prin asa ceva ? Cum pot rezolva problema ?
Multumesc mult !
Onorariul expertului neachitat
Onorariul expertului neachitat
Ultima oară modificat Sâm Mar 22, 2014 3:08 pm de către gruiae697, modificat 1 dată în total.
Re: Onorariu expertului neachitat - ajutor !
solicitati la urmatorul termen instantei achitarea onorariului de catre partea care trebuie sa il achite .
De asemenea sa comunicati instantei prin aceeasi adresa ca va rezervati dreptul de a nu raspunde la eventuale obiectiuni formulate de parti la raportul de expertiza depus de dvs si de a face o solicitare instantei spre a suspenda judecata cauzei in temeiul art. 242 alin (1) Cod Proc. Civila si decaderea din dovada incuviintata (a folosirii raportului de expertiza) in temeiul art. 262 alin (1) si (3) din Cod Proc. Civila.
Eu asa am procedat si a fost ok...Daca nu pui presiune pe ei te ignora
De asemenea sa comunicati instantei prin aceeasi adresa ca va rezervati dreptul de a nu raspunde la eventuale obiectiuni formulate de parti la raportul de expertiza depus de dvs si de a face o solicitare instantei spre a suspenda judecata cauzei in temeiul art. 242 alin (1) Cod Proc. Civila si decaderea din dovada incuviintata (a folosirii raportului de expertiza) in temeiul art. 262 alin (1) si (3) din Cod Proc. Civila.
Eu asa am procedat si a fost ok...Daca nu pui presiune pe ei te ignora

Re: Onorariu expertului neachitat - ajutor !
Asa as fi facut daca dosarul nu era "inchis", in sensul ca a fost data solutia (admite cerere) prin Hotarare, care hotarare nu a fost redactata, fiind in interiorul celor 30 de zile in care instanta trebuie sa redacteze hotararea... Am vorbit inclusiv cu grefierul, care mi-a spus ca nu prea mai am ce face... ceea ce-mi pare aberant !
Oricum, luni voi depune o cerere de completare dispozitiv, in temeiul art. 444CPC, si voi cedea ce rezolv...
Mutumesc mult pentru raspuns.
Oricum, luni voi depune o cerere de completare dispozitiv, in temeiul art. 444CPC, si voi cedea ce rezolv...
Mutumesc mult pentru raspuns.