declaratia 390
declaratia 390
Buna dimineata, am urmatoarea situatie: firma cu sediul in Romania, neplatitoare de TVA, nu desfasoara activitate in Romania, singura activitate se desfasoara in Italia, de acolo achizitioneaza deseuri (de la persoane fizice si juridice) care se vand unei alte firme, tot cu sediul in Italia. Firma din Romania s`a inscris in ROI in decembrie 2013 si a primit un cod fiscal de TVA valabil numai pentru operatiuni intracomunitare, ``RO Y``, diferit de cel emis de la ONRC, ``X``.
1. pentru facturile emise in decembrie, trebuie depusa declaratia 390 pana la 25.01.2014, corect?
2. unde se va folosi codul fiscal inscris in ROI? in declaratia 390?
Va rog sa ma ajutati pentru ca este prima data cand am aceasta situatie. Acum firma are doua coduri fiscale si nu stiu cum trebuie folosite acestea.
Multumesc mult.
1. pentru facturile emise in decembrie, trebuie depusa declaratia 390 pana la 25.01.2014, corect?
2. unde se va folosi codul fiscal inscris in ROI? in declaratia 390?
Va rog sa ma ajutati pentru ca este prima data cand am aceasta situatie. Acum firma are doua coduri fiscale si nu stiu cum trebuie folosite acestea.
Multumesc mult.
Re: declaratia 390
1. Corect
2. Codul fiscal initial fara RO , il folositi pentru operatiunile interne , iar codul fiscal cu RO DOAR pentru operatiunile intracomunitare ( pt declaratia 390).
2. Codul fiscal initial fara RO , il folositi pentru operatiunile interne , iar codul fiscal cu RO DOAR pentru operatiunile intracomunitare ( pt declaratia 390).
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns. Mai am totusi niste nelamuriri:
1. trebuie sa depun declaratia 010 ca urmare a inregistrarii in ROI si a obtinerii codului de TVA pentru operatiuni intracomunitare?
2. inteleg ca dupa ce generez in Saga declaratia 390, trebuie sa modific codul fiscal initial cu cel de TVA? Firma din Italia imi apare la verificare ca nu are cod de TVA valid, desi eu am gasit pe VIES ANAF ca firma are cod valid. Ce se intampla?
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Mai am totusi niste nelamuriri:
1. trebuie sa depun declaratia 010 ca urmare a inregistrarii in ROI si a obtinerii codului de TVA pentru operatiuni intracomunitare?
2. inteleg ca dupa ce generez in Saga declaratia 390, trebuie sa modific codul fiscal initial cu cel de TVA? Firma din Italia imi apare la verificare ca nu are cod de TVA valid, desi eu am gasit pe VIES ANAF ca firma are cod valid. Ce se intampla?
Multumesc
1. Nu se depune 010 ca urmare a inregistrarii in ROI.
2. Verificarea de pe Saga nu totdeauna e ok. Cea de pe site VIES da. Folositi codul de Tva pt declaratia 390 in Saga.

2. Verificarea de pe Saga nu totdeauna e ok. Cea de pe site VIES da. Folositi codul de Tva pt declaratia 390 in Saga.

Buna seara, am generat cu Saga declaratia 390 si s`a salvat cu CUI de la ONRC in denumirea fisierului, adica D390_CUI ONRC_2013_12, desi in declaratia 390 am utilizat CUI cu TVA pentru operatiuni intracomunitare, este corect asa sau trebuie sa modific eu in denumire fisier CUI CU RO pentru intracomunitare? firma e inregistrata in ROI cu TVA doar pentru intracomunitare.
Desi nu e legat de declaratia 390, postez aici o intrebare legata de denumirea fisierului pentru o rectificativa la 394 pentru 2013, fisierul s`a generat asa: D394_2013_CUI_2013_11, este corect asa? pana acum nu aparea anul de doua ori.
Multumesc!
Desi nu e legat de declaratia 390, postez aici o intrebare legata de denumirea fisierului pentru o rectificativa la 394 pentru 2013, fisierul s`a generat asa: D394_2013_CUI_2013_11, este corect asa? pana acum nu aparea anul de doua ori.
Multumesc!
1.In fereastra Decont 301 ( de langa Declaratia 390 ) inscrieti codul TVA pt operatiunile intracomunitare . De acolo il ia pt 390.
2. Normal ar trebui denumirea sa fie de forma D394_XXXXXXX_2013_12.PDF unde XXXXXX e CUI-ul firmei.
Daca nu vi-l genereaza asa il puteti modifica .

2. Normal ar trebui denumirea sa fie de forma D394_XXXXXXX_2013_12.PDF unde XXXXXX e CUI-ul firmei.
Daca nu vi-l genereaza asa il puteti modifica .
Buna seara si multumesc pentru raspunsuri.
La declaratia 390 asa facusem, am scris CUI cu RO la 301 si l`a luat automat in 390 cand am generat declaratia. Problema este numele fisierului, in care este scris tot CUI de la ONRC, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa modific CUI ONRC cu cel cu Ro in numele fisierului, in declaratie este ok.
2. Nici eu nu inteleg de ce denumire fisierului la rectificativa 394 este asa, am incercat de mai multe ori si mereu s`a generat la fel. Voi modifica, nu am trimis de teama sa nu fie eroare.
Multumesc!
La declaratia 390 asa facusem, am scris CUI cu RO la 301 si l`a luat automat in 390 cand am generat declaratia. Problema este numele fisierului, in care este scris tot CUI de la ONRC, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa modific CUI ONRC cu cel cu Ro in numele fisierului, in declaratie este ok.
2. Nici eu nu inteleg de ce denumire fisierului la rectificativa 394 este asa, am incercat de mai multe ori si mereu s`a generat la fel. Voi modifica, nu am trimis de teama sa nu fie eroare.
Multumesc!
eu zic sa il modifici la 390 si la 394 , insa nu cred ca relevanta e denumirea fisierului , pentru ca acuma am depus o declaratie 112 , si am pus denumirea fisierului XYZ_12.pdf unde XYZ e denumirea firmei respective si a fost ok( declaratie valida pt CUI-ul firmei respective ). 
sigur fisierul respectiv , poate avea orice denumire.

sigur fisierul respectiv , poate avea orice denumire.
-
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: o firma platitoare de TVA din Romania cumpara marfa de la o firma platitoare de TVA din Cehia(taxare inversa).La inregistrarea NIR-ului unele articole au TVA altele nu, desi toate trebuiau sa aiba procentul de 24%.Aceasta situatie este la 3 facturi de intrare din august 2013 si la o factura din decembrie 2013.
Pot depune rectificative pentru lunile acestea?
Am urmatoarea problema: o firma platitoare de TVA din Romania cumpara marfa de la o firma platitoare de TVA din Cehia(taxare inversa).La inregistrarea NIR-ului unele articole au TVA altele nu, desi toate trebuiau sa aiba procentul de 24%.Aceasta situatie este la 3 facturi de intrare din august 2013 si la o factura din decembrie 2013.
Pot depune rectificative pentru lunile acestea?
poti depune pentru ce luna doresti
-
Multumesc pentru raspuns!
-
Am incercat cateva variante dar lipsa de experienta isi spune cuvantul.Pot modifica direct pe facturile initiale?Cum trebuie sa fac pentru ca programul sa treaca valorile existente ca diferenta de TVA, la rectificari?
Multumesc!
Multumesc!
- fagarasa176
Modifica pe factura initiala
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc pentru promptitudine!Mai am o intrebare: ca sa editez corect NIR-ul pt.factura initiala voi devalida toate lunile pana in august,inclusiv, si dupa ce modific TVA-ul pe luna respectiva nu se vor schimba valorile in toate deconturile pana in prezent?
- fagarasa176
Fiind vorba de taxare inversa se va modifica doar in luna respectiva.
Faci corectie de erori materiale
http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea ... eriale.pdf
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/tr ... dif520.htm
Faci corectie de erori materiale
http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea ... eriale.pdf
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/tr ... dif520.htm
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!