decont tva urgent
-
decont tva urgent
am o achizitie intracomunitara ambii platitori de tva, factura este fara tva.Am introdus factura la intrari valuta, am bifat taxare inversa , nota contabila 4426=4427 este corecta, dar in decontul tva 300 nu-mi apare nimic la randu 4, 4.1 si nici la regularizari tva.
Spuneti-mi unde am gresit si ce am bifat gresit.
-
Re: decont tva urgent
fodors scrie:am o achizitie intracomunitara ambii platitori de tva, factura este fara tva.Am introdus factura la intrari valuta, am bifat taxare inversa , nota contabila 4426=4427 este corecta, dar in decontul tva 300 nu-mi apare nimic la randu 4, 4.1 si nici la regularizari tva.
chiar nu stie nimeni?
-
Şi încă ceva.Abia acum am realizat! Ce fel de achiziţie intracomunitară? În decontul de TVA rd.4 şi în declaraţia 390 se înscriu numai achiziţii intracomunitare de bunuri nu achiziţii de servicii. Ce cont ai folosit la operarea intrării în valută? Este un cont ce reflectă o cumpărare de bunuri sau de servicii?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
este vorba de o masina second cont 2133tomac scrie:Şi încă ceva.Abia acum am realizat! Ce fel de achiziţie intracomunitară? În decontul de TVA rd.4 şi în declaraţia 390 se înscriu numai achiziţii intracomunitare de bunuri nu achiziţii de servicii. Ce cont ai folosit la operarea intrării în valută? Este un cont ce reflectă o cumpărare de bunuri sau de servicii?
in declaratia 390 imi apare baza impozabila corect fara nici un fel de tva
Şi ce nu e bine? În D390 aşa se şi înscrie - valoarea baza de impozitare. Eu nu văd care e problema.
Şi încă ceva: te rog mult - nu mai cita integral mesajul anterior. Se subînţelege că postezi pentru a continua discuţia. Citezi, de regulă, unele afirmaţii a postate anterior atunci când în răspunsul ar fi greu de determinat cui i se adresează.
Şi încă ceva: te rog mult - nu mai cita integral mesajul anterior. Se subînţelege că postezi pentru a continua discuţia. Citezi, de regulă, unele afirmaţii a postate anterior atunci când în răspunsul ar fi greu de determinat cui i se adresează.
-
La mine face bine. Te rog verifică în ordine:
1.În ecranul "Configurare societăţi" să ai bifată opţiunea "Operaţii în valută"
2.În nomeclatorul de furnizori (Fişiere - Furnizori), câmpul Ţara să fie completat corect cu codul ţării furnizorului. Aceasta trebuie să fie o ţară din UE.
3.În ecranul "Intrări-valută" să ai la tip="T" taxare inversă" şi coloana TVA din antetul ecranului să fie completată.Verifică de asemenea ca şi data operaţiei să fie în cadrul trimestrului pentru care raportezi.
4.Verifică notele contabile generate de validarea intrării de la pct.3, în acelaşi ecran de intrări valută, apăsînd butonul "N.C.".În mod normal ar trebui să ai ceva de genul:
2133=404
4426=4427
5.Intră pe Situaţii-Listări şi verifică în jurnalul pentru cumpărări ca aceste intrări să fie pe cod referinţă 21-22 (dacă le-ai schimbat din 21-22 în alt cod de referinţă de aici s-ar trage problemele pe care le ai) .Selectează pagina decontului de TVA şi apasă actualizare date.Mie îmi completează corect achiziţia de bunuri şi în D300 şi în D390.
1.În ecranul "Configurare societăţi" să ai bifată opţiunea "Operaţii în valută"
2.În nomeclatorul de furnizori (Fişiere - Furnizori), câmpul Ţara să fie completat corect cu codul ţării furnizorului. Aceasta trebuie să fie o ţară din UE.
3.În ecranul "Intrări-valută" să ai la tip="T" taxare inversă" şi coloana TVA din antetul ecranului să fie completată.Verifică de asemenea ca şi data operaţiei să fie în cadrul trimestrului pentru care raportezi.
4.Verifică notele contabile generate de validarea intrării de la pct.3, în acelaşi ecran de intrări valută, apăsînd butonul "N.C.".În mod normal ar trebui să ai ceva de genul:
2133=404
4426=4427
5.Intră pe Situaţii-Listări şi verifică în jurnalul pentru cumpărări ca aceste intrări să fie pe cod referinţă 21-22 (dacă le-ai schimbat din 21-22 în alt cod de referinţă de aici s-ar trage problemele pe care le ai) .Selectează pagina decontului de TVA şi apasă actualizare date.Mie îmi completează corect achiziţia de bunuri şi în D300 şi în D390.