IMPOZIT CONSTRUCTII SPECIALE
IMPOZIT CONSTRUCTII SPECIALE
Imi poate spune cineva in ce cont se face plata pentru impozitul de 1.5% pentru constructiile speciale(imprejmuiri si pista betonata)?
-
Re: IMPOZIT CONSTRUCTII SPECIALE
Trebuie sa intrati in programul OPFV 2014 vers. 1.3.0/05.05.2014 - Completare sectiune beneficiar - Alegeti Trezoreria de care apartineti - IBAN (III) clasificare bugetara noua - si la pct. 011 este IBAN-UL pentru impozit pe constructii
Guvernul a aprobat pe 20.05.2014, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, Hotărârea pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004. Sunt avute în vedere unele situaţii specifice ca urmare a aplicării corelate cu Titlul IX din Codul fiscal sau ca urmare a reflectării în contabilitate a construcţiilor (înregistarea ca investitii în curs a construcţiilor realizate în regie proprie sau antrepriză, înregistrarea în evidenţa din afara bilanţului,etc).
Acest anunt apare pe pagina mfinante, la comunicate de presa. Oare cand se publica normele???
Acest anunt apare pe pagina mfinante, la comunicate de presa. Oare cand se publica normele???

Pe 26.05.2014. 

-
Se poate transmite D100 cu impozitul pe constructii speciale din program, sau trebuie descarcata D100 de pe site-ul ministerului ?
Pentru o amenajare de sediu luat cu chirie trebuie sa declar si sa platesc impozit pe constructii (1,5%)?
Multumesc!
Multumesc!
Am uitat sa precizez ca am una pentru o locatie in care inca functionez si este demult amortizata, dar apare ca si contructie (ct. 212).
Multumesc!
Multumesc!
Pentru MandealA464
Se poate declara si din program.
Mergi la "operatii" -> "inchidere luna" -> "declaratia 100" -> "declaratia 100 - accize" -> rd.55 (701-impozit pe constructii) -> completezi suma si bifezi la "preluat" dupa care poti genera pdf-ul.
Se poate declara si din program.
Mergi la "operatii" -> "inchidere luna" -> "declaratia 100" -> "declaratia 100 - accize" -> rd.55 (701-impozit pe constructii) -> completezi suma si bifezi la "preluat" dupa care poti genera pdf-ul.
-
Am o nelamurire legata de acest subiect: daca am in contul de constructii cladiri la care se plateste impozitul pe cladire la bugetul local, se mai plateste si acest impozit pe constructii, sau nu? Sau toate devin constructii speciale, indiferent la ce folosesc, numai pentru ca se afla in grupa 1.
-
Multumesc, dar nu am inteles. Nu se plateste acest impozit daca platesti impozitul la bugetul local? Scrie asta in norme? Nu le-am gasit inca.
Da, scrie:
"ART. 296^35 Cota de impozitare şi baza impozabilă
(1) Impozitul pe construcţii se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenţiată contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcţiilor menţionate la art. 296^34, din care se scade:
a) valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinţă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor titlului IX, de către contribuabil sau proprietar, după caz;..."
Impozitul pe cladiri e acel impozit care se plateste catre bugetul local.
"ART. 296^35 Cota de impozitare şi baza impozabilă
(1) Impozitul pe construcţii se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenţiată contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcţiilor menţionate la art. 296^34, din care se scade:
a) valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinţă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor titlului IX, de către contribuabil sau proprietar, după caz;..."
Impozitul pe cladiri e acel impozit care se plateste catre bugetul local.
-
Multumesc, am citit si eu asta de mai multe ori, dar interpretam putin altfel. Oricum este foarte bine.
-
Am si eu o nelamurire
Legea spune
Legea spune
Asta inseamna ca declar toata suma, dar platesc numai jumatate. Am generat d100, dar la termen de plata e doar 25 mai, cum specific ca jumatate are scadenta in 25 sept? Daca ramane cu scadenta pe 25 mai tot, astia presupun ca vor majora partea neplatita....(1) Contribuabilii prevazuti la art. 296^33 sunt obligati sa calculeze si sa declare impozitul pe constructii, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul.
(2) Impozitul pe constructii, declarat potrivit alin. (1), se plateste in doua rate egale, pana la datele de 25 mai si 25 septembrie, inclusiv.
Bineinteles ca legea e romanesca, deci facuta prost si alambicat, de niste neprofesionisti.
Eu declar acum numai partea ce se plateste pana pe 26.05 fiindca asa e logic.
Eu declar acum numai partea ce se plateste pana pe 26.05 fiindca asa e logic.