Inregistrare plata reclama Facebook

balazse

Re: Inregistrare plata reclama Facebook

#31 Mesaj de balazse »

Ii mutlumesc lui EugeN01 pentru ca mi-a atras atentia, limita de 10.000 eur sunt pentru AIC de bunuri si nu de servicii. :oops:

eugen01

#32 Mesaj de eugen01 »

1.
tomac scrie:Programul pune bine referința și completează corect și decontul de TVA, dacă facturile sunt operate corect.
Astfel:
- indiferent că emiteți facturi cu taxare inversă sau sunteți cumpărător, introduceți "T" la coloana tip
- dacă livrați bunuri supuse măsurilor de simplificare, la facturile de livrare cota de TVA va fi zero și coloana TVA va conține valoarea zero
- dacă primiți facturi cu taxare inversă, la operarea lor, veți completa cota de TVA (24%) în partea de detalii, la valoare veți înscrie valoarea de pe factură, însă coloana total va conține și TVA, iar coloana TVA va conține TVA calculat la valoarea facturii.
2.
Nu cred ca e cazul de redepunere D 100 (dar e posibil sa ma insel, vorbiti de plata unei facturi dupa care de impozit aferent...deci..).Poate e de ajuns numai 710 (pentru impozit);
Altfel, trebuiesc "rezolvate" D 390 si 300....inregistrarea in ROI.
(punctul 2 reprezinta simple pareri , nu le interpretati ca si opinii competente) :oops:

marinr425

#33 Mesaj de marinr425 »

Factura este din data de 28.06.2014.
Am depus d390 cu val tranzactiei la iunie.
Am fost la anaf si la D300 au zis sa fac regularizarea in urmatoarea luna.
M-am înscris în ROI si trebuie sa trec la TVA lunar.
Cu acel impozit pe nerezidenti nu prea inteleg.
Va multumesc mult pentru toate sfaturile

tomac

#34 Mesaj de tomac »

Trecerea la TVA lunar se face numai dacă aveți AIC de bunuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#35 Mesaj de eugen01 »

Cu acel impozit pe nerezidenti nu prea inteleg.
ART. 7 Definiţii ale termenilor comuni
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
17. nerezident - orice persoană juridică străină, orice persoană fizică nerezidentă şi orice alte entităţi străine, inclusiv organisme de plasament colectiv în valori mobiliare, fără personalitate juridică, care nu sunt înregistrate în România, potrivit legii;

marinr425

#36 Mesaj de marinr425 »

Va multumesc mult pentru răspunsuri.
Factura este in lei si eu am inregistrat-o la intrări lei cu T,mi se genereaza nota contabilă dar nu se duce in jurnalele de vanzari Tva-ul.
Ce trebuie facut?

septimiuv

#37 Mesaj de septimiuv »

completeaza procentul si suma de la tva

filipf857

#38 Mesaj de filipf857 »

am nevoie de sfatul vostru.
am o firma care achizitioneaza lunar servicii Linkedin. Am inregistrat factura prin intrari valuta, T, doar ca am omis sa pun si 24 la coloana %, astfel ca programul nu mi-a generat si nota 4426-4427 si nici nu mi l-a dus in 390. Ca urmare, nu am inclus facturile in decl 390 si in dec 300 nu mi le-a dus la rd. 7, 7.1, 20, 20.1.
Ce pot face?
sa fac storno la facturi si sa le reinregistrez in luna aceasta cu data document cea buna, astfel ca mi le duce la regularizari pe rd 8 si 21 si sa depun rectificativa la 390? am vreo 3 facturi si din 2013, ptr acestea fac tot la fel, sau aveti o alta parere?
multumesc

pinteae

#39 Mesaj de pinteae »

Situatia este destul de complexa. Din moment ce facturile sunt din perioada anterioara, inteleg ca si din 2013, consider ca nu mai este cazul sa intervi prin intrari. Sunt de parere ca inregistrarea autolichidarii TVA (4426-4427), o poti face in luna curenta prin articole contabile. Vei depune D390 sau rectificativa la D390, pentru fiecare luna in care ai avut achizitie de la Facebook, iar in urmatorul decont de TVA vei cuprinde suma totala la rubrica regularizari servicii intracomunitare.

tomac

#40 Mesaj de tomac »

Eugen, nu e nevoie de articole contabile. Situația se rezolvă elegant prin intrări. Și se preiau automat datele în 390.
Rezolvarea e simplă pentru asta:
Stornați cu 01/10 sau 01/11 fiecare intrare la care nu ați operat taxare inversă și nu ați pus procentul de taxă de 24% deși trebuia. La câmpul data documentului completați data inițială a facturii. Practic, vă poziționați în intrări-valută și apăsați stornez pe intrările operate eronat și apoi modificați data facturii și completați data documentului. În rest, cursul și celelalte date le lăsați așa cum sunt.
Odată ce ați terminat cu stornarea celor operate eronat, vă poziționați pe fiecare factură de stornare și apăsați...stornez.
Se va genera o factură identică cu cea de stornare doar că vor fi cu sume pozitive. La acestea din urmă:
- data facturii o lăsați tot 01/10 sau 01/11.
- data documentului o puneți data corectă, cea originală, a facturii
- cursul îl lăsați nemodificat, nu-l schimbați
- în partea de detalii operați cota de TVA și verificați să vă calculeze TVA
- validați
Practic veți avea două facturi pe 01/10 sau 01/11: una de stornare a celei operate inițial și una corectă. Puteți să le reglați cu reglare stornări.
Sumele se vor prelua pe regularizări automat. De asemenea se va putea genera din urmă D390 pentru fiecare perioadă în parte și se vor prelua și facturile ce s-au operat ca fiind corecție la cele anterioare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

filipf857

#41 Mesaj de filipf857 »

Multumesc pentru sfaturi. Asa m-am gandit si eu cu stornarea ca sa imi preia automat in d390 si totodata s ami le duc corect si in decontul de tva la regulariari acum la rd. 8 si rd. 21
Ceea ce e interesant, am observat ca ptr facturile cu minus nu mi le duce in decont ca si pana acum la rd 26 si defalcat la 26.1
Din luna octombrie am si facturi din SUA, de prestari servicii consultanta si gasire de clienti (vor prezenta si certificat de rezidenta fiscala) ptr care va trebui sa aplic taxarea inversa, 4426=4427?

P.S.Ca si o sugestie ptr cei de la saga, in Help, sa adauge la achizitii intracomunitare, la taxare inversa, faptul ca trebuie sa pui si cota de tva in coloana %, ca mai suntem unii uituci :roll:

Scrie răspuns