O mare nedumerire am si eu, poate ma ajuta cineva ca cei de la directie au zis sa citesc in lege..!!
Am primit o factura normala cu taxare inversa pentru rumegus, desi avizul de insotire a marfii este special in sensul ca e impregnat pe el "Material lemnos". Intrebare : este corect cu taxare invers sa nu!! Daca eu il vand mai departe il fac tot cu taxare inversa?
Am tot citi in toate legile posibile si Cod fisc. dar nu am reusit sa ma dumiresc.
Ms. anticipat
Eu zic ca nu trebuia sa-l factureze cu taxare inversa. Asta pentru ca nu se incadreaza in art.160 din Codul Fiscal.
In consecinta vei factura cu TVA daca il vei factura, iar furnizorul tau ar trebui sa emita factura cu TVA.
Rumegusul nu e considerat deseu, conform OUG 16/2001 la care face referire codul fiscal in art.160, lit.a si nici nu poate fi definit ca material lemnos pentru ca nu se incadreaza in aceasta categorie conform HG 427/2004.
Si inca ceva: nu te mai cita integral.Sigur au citit mai multi intrebarea ta si s-a inteles de prima data.
Poate ca nu au avut timp sa-ti raspunda, iar astfel de postari repetate nu te ajuta defel in a obtine mai rapid un raspuns.
Ti-am sters eu postarea anterioara pentru ca nu avea sens.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
iti spun sigur ca nu se afctureaza xu taxare inversa, ci cu tva normal, este un produs rezidual. si eu am rumegus de la prelucrarea lemnului, dar il facturez cu tva, chiar daca emiti aviz de insotire cu material lemnos.