Buna ziua,
Am primit contracte individuale de munca facute de avocat, in care sunt trecute obligatii de confidentialitate,
fidelitate, neconcurenta, fara a se preciza un cuantum pentru acestea.M-am uitat si in ROI , aceste
obligatii de acest tip nu sunt trecute.
Daca sunt trecute ca si obligatii in contract, fara un cuantum , eu trebuie sa ii acord un %
pentru fiecare din acestea si cat?
Multumesc
obligatii confidentialitate ,fidelitate, neconcurenta
Re: obligatii confidentialitate ,fidelitate, neconcurenta
le propuneti un % ca sa le convina clauzele. 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Obligatia de confidentialitate si fidelitate nu se remunereaza, in nici un fel.
Clauza de neconcurenta este insa reglementata de Codul Muncii, art. 21.
În esenţă, clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Clauza de neconcurenta este insa reglementata de Codul Muncii, art. 21.
În esenţă, clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Marian Apetre
Da sunt trecute punct cu punct toate activitățile, dar fără cuantum.
Am înțeles, mulțumesc încă o dată.
Am înțeles, mulțumesc încă o dată.