ma omoara cu zile un bilant de lichidare la 31.10.2012. Am completat formularul F10 cu sume la 01.01.2012 pe coloana 1 si cu 0 pe coloana 2, iar la F20, am sume si coloana 1 si pe coloana 2 ( lichidarea a implicat venituri si cheltuieli in perioada 01.01.2012-31.10.2012, asa ca acolo apar sume). Acum, exista o corelatie intre F10 si F20 si F30, si anume rezultatul exercitiului, la care daca pe F10 coloana 2 am 0 ( ca s-a inchis la lichidare inclusiv soldul lui 121) nu mai functioneaza, asa ca-mi da eroare si nu-mi valideaza formularul.. A mai facut cineva un bilant de lichidare ? Cum ati procedat ca nu mai stiu cum sa fac sa-l "dovedesc" .
Multumesc Ferenta. Deci imi fac degeaba probleme..ca nu-i un bilant normal. Eu nu stiu ce pretentii au cei de la ANAF ( ca ONRC-ul stiu ca primeste orice fel de bilant, cat timp soldurile sunt 0), ref la corelatii ca se duce pe cd si la ei ( azi am intrebat la AFP 4) si ma gandeam sa nu pun omul pe drumuri degeaba, dupa ce face coada pe-acolo, iar sa vina la mine, iar sa modific, iar sa mearga la fisc.
NU mai citați mesajul anterior dacă răspundeți la el. Folosiți "Răspunde".
Bilanțul vi-l primesc și cei de la ANAF. Va trebui să selectați "Situații financiare" specifice persoanelor aflate în lichidare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Am depus online bilant lichidare S1039.
Sunt la pasul 2, asa ca am bifat la "Situatii intocmite dupa terminarea lichidarii conf. art. 268 din L 31/1990".
La data am trecut 10.04.2015.
La verificarea starii pe site ANAF, primesc mesajul de eroare "E: validari globale/eroare regula: R5.1: Luna atributului data_S (10.04.2015) = atributul luna (12)"
Trebuia la data sa trec 31.12.2015 in loc de 10.04.2015 ?!? A mai patit cineva?
"S1039 - Situaţiile financiare anuale întocmite în vederea efectuării operaţiunilor de fuziune, divizare sau lichidare. Potrivit art. 36 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aceste situatii se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice. Potrivit art. 263 si 268 din Legea societăților nr.31/1990, republicata, cu modificările si completările ulterioare, după terminarea lichidării, lichidatorii întocmesc situaţia financiară. Formatul electronic al situaţiilor financiare anuale generat prin programul de asistentă, constă într-un fişier PDF având ataşat un fişier xml, care conţine datele de identificare a societăţii, la care trebuie ataşat şi un fişier cu extensia zip. Fişierul cu extensia zip va conţine situaţiile financiare anuale şi documentele cerute de lege aşa cum acestea sunt întocmite de societăţile comerciale şi scanate, alb-negru, lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9,5 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip. Componentele şi structura situaţiilor financiare anuale sunt cele prevăzute de reglementările contabile aplicabile. Fişierul zip ataşat situaţiilor financiare anuale nu va conţine parolă. - actualizat în data de 23.03.2015"
Ok. Multumesc.
Am citit si eu instructiunile, dar m-am gandit ca din moment ce contine rubrica activa de semnatura electronica, ar trebui sa mearga. Merg astazi la finante
S1039 se depune si online .
In zip atasat la S1039 vei avea :
- bilantul lichidat S1003 cu solduri zero la an curent (preferabil sa fie luna incheiata 28.03 sau 31.03);
- declaratia
- raportul/situatiile financiare de licidare
- eu am atasat si balanta desi nu era necesar .
Am depus eu bilant de lichidare in luna martie online atat la ANAF :
"Aþi depus un formular tip S1039 ,
cu numarul de înregistrare INTERNT-67771798-2015 din data: 17-03-2015
pentru perioada de raportare decembrie 2015, pentru CIF: ......
Nu exista erori de validare."
cat si la ONRC (tot online) . Totul a fost ok si am primit
septimiuv scrie:Nu ți se pare că ai depus alt formular?
In loc de S1003,
Bilantul lichidat cu solduri 0 este S1004 si acesta deoarece dupa bifarea -> raportari anuale -> pct.2(persoane juridice aflate in lichidare) selectia se face AUTOMAT , la situatii financiare-> forma lunga (acesta fiind 1004).
Acest bilant cu solduri 0 la data lichidarii impreuna cu declaratia (leg.82/1991) si raportul de lichidare constituie arhiva pentru S1039 care poate fi semnat electronic si transmis online. Ati depus recent, online, situatiile de mai sus la ANAF si ati avut probleme? Eu nu sia am depus in martie pentru o lichidare la 28.02.2015.
In Recipisa perioada este decembrie 2015 deoarece anul 2015 format din 2luni se considera incheiat.
Scuze , dar nu stiu ce este asa distractiv !
Buna ziua, la S1039 atasez S1004. La S1004 atasez si notele explicative ? sau doar formularele 10,20,30,40 . Am facut bilantul in saga la data am pus 31.12.2015 si la salvare imi spune ca nu este indeplinita corelatia :
r23+r38(bilant)>0 bilant C2: 0# 0 ,in bilant fiind coloana 2 totul 0. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Multumesc.
Am urmat pasii indicati de tatum si formularele F10,F20,F30 sunt ambele coloane = 0, la F40 am sume la sold initial si reduceri, la sold final O. Nu ar trebui in coloana 1 in formularul 10 sa am sume . Este corect ??
Imi puteti spune si mie mai amanuntit pasii (asa ca pentru mai........ nepriceputi)
Nu pot sa-i dau de cap.
Buna ziua, am reusit sa fac bilantul, nu am atasat nc, dar acum nu stiu in S1039 ce sa bifez -
1. sit.fin.in vederea efect.lichid.conf.legii 82 sau
2. sit.fin/intocmite dupa terminarea lichidarii legea 31/90.
Daca bifez pct.2 nu mai pot trece numele pers.care a intocmit
Dl.Tatum te rog ajuta-ma.