creare depozit pe firma

ancam

creare depozit pe firma

#1 Mesaj de ancam »

nu stiu daca procedez corect,de aceea cer parerea voastra:am o sc care dispune de bani la banca;isi face depozite ca o pers.fizica lunar.
inregistrez asa 2678=5121 la crearea depozit;la sf luni banca transfera banii in ct curent 5121=2678;si tot asa lunar;am intrebat banca si mi s-a spus ca ei calculeaza automat impozit pe dobinda.
Eu sunt nelamurita pt ca nu stiu daca procedez corect asa cum v-am explicat;nu inreg.dobinda nicaieri ,nu calculez impozit,ci doar trec banii in 2678 al carui sold creste lunar(este normal).
ce parere aveti?
maria

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Banca îți va da și un extras de cont în care vei vedea dobânda pe care o primești lunar la depozit. Pe baza acelui extras vei contabiliza, lunar, 2678=766 cu dobânda primită la depozit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bolbai

#3 Mesaj de bolbai »

Eu am urmatoarea situatie: la sfarsit de zi, daca societatea are in cont o suma peste 50.000 lei, aceasta se constituie in depozit peste noapte, imi apa retrasi la sfarsitul zilei de pe extrasul de cont, iar dimineata este alimentat inapoi contul cu aceasta suma si in plus am si dobanda. Cum se inregistreaza acest proces in contabilitate?
Multumesc.
Ioana B

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

eu trimit banii in analitic la 5121

Scrie răspuns