Cum se inregistreaza in registrul de imobilizari vanzarea unei parti dintr-un mijloc fix?
Concret societatea a achizitionat un echipament cu mai multe piese. receptionat ca un intreg echipament. Acum a vandut o parte din ea. Restul echipamentului functioneaza in continuare. Cum scad valoarea echipamentului in registru cu valoarea partii vandute sa reflecte corect miscarile mijlocului fix, si sa reflecte corect amortizarea cumulata.
Multumesc
Vanzare parte dint-un mijloc fix
Re: Vanzare parte dint-un mijloc fix
Incearca sa introduci o modernizare unde la valoare sa treci o valoare cu minus, astfel amortizare va continua cu valoarea noua (redusa), doar ca nota contabila va trebui sa il faci manual prin articole contabile.
-
Re: Vanzare parte dint-un mijloc fix
Asa am facut DAR ceva nu este bine.
Valoarea partii vandute (inregistrat ca modernizare cu semnul minus) a fost adunat la coloana amortizare calculata. Valoarea echipamentului este corect dar amortizarea inregistrata nu. Nu pot sa modific coloana amortizare inregistrata ( din amortizarea inregistrata ar fi trebuit sa scad amortizarea aferenta partii vandute)
Asa ca soldul amortizarii din contabilitate nu corespunde cu amortizarea inregistrata conform registrul imobilizarilor.
Cum se poate remedia situatia sa am evidenta corecta in registrul imobilizarilor?
Multumesc
Valoarea partii vandute (inregistrat ca modernizare cu semnul minus) a fost adunat la coloana amortizare calculata. Valoarea echipamentului este corect dar amortizarea inregistrata nu. Nu pot sa modific coloana amortizare inregistrata ( din amortizarea inregistrata ar fi trebuit sa scad amortizarea aferenta partii vandute)
Asa ca soldul amortizarii din contabilitate nu corespunde cu amortizarea inregistrata conform registrul imobilizarilor.
Cum se poate remedia situatia sa am evidenta corecta in registrul imobilizarilor?
Multumesc