RJIP vs mijloc fix
RJIP vs mijloc fix
As dori sa stiui daca un Laptop in valoare de 3500 lei este considerat mijloc fix cu amortizare 3 ani.
A doua intrebare: cheltuiala de 3500 lei o inregistrez in RJIP? Daca da cum? ce grupa aleg etc.
Multumesc anticipat
A doua intrebare: cheltuiala de 3500 lei o inregistrez in RJIP? Daca da cum? ce grupa aleg etc.
Multumesc anticipat
- fagarasa176
Re: RJIP vs mijloc fix
Pai daca e mijloc fix cum sa fie cheltuiala?
Cheltuiala cu amortizarea se va inregistra la inchiderea anuala
Cheltuiala cu amortizarea se va inregistra la inchiderea anuala
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru DimaD829
Acel laptop il poti amortiza intr-o perioada de 2-4 ani (ai posibilitatea sa alegi), cod de clasificare "2.2.9.".
In program ai un cod pentru "imobilizari" si acela trebuie utilizat.
Plata cv bunului trebuie sa apara in RJIP.
Acel laptop il poti amortiza intr-o perioada de 2-4 ani (ai posibilitatea sa alegi), cod de clasificare "2.2.9.".
In program ai un cod pentru "imobilizari" si acela trebuie utilizat.
Plata cv bunului trebuie sa apara in RJIP.
Am un tip de cheltuiala care se numeste cheltuieli cu amortizarile si e bifa la deductibil.
Deci pot inregistra cheltuialain acest mod in RJIP.
La inchidera de an stie prigramul sa "separe cheltuiala" si sa o trteaca la amortizari?
Deci pot inregistra cheltuialain acest mod in RJIP.
La inchidera de an stie prigramul sa "separe cheltuiala" si sa o trteaca la amortizari?
- fagarasa176
Care cheltuiala?dimad829 scrie: Deci pot inregistra cheltuialain acest mod in RJIP.
In RJIP apar INCASARIEL SI PLATILE nu cheltuielile
M-am exprimat gresit: era vorba de plata facturii cu care am achizitionat laptopul.
Mai logic mi se pare sa nu o trec in RJIP, sa o trec la amortizari asa cum ai zis mai sus.....
Mai indraznesc o intreba Fagarasa! Am control de la finante maine si in avizulde inspectie fiscala zica sa pun la dispozitie date si documentele arhivate electronic precum sI aplicatia informatiCa, in cazul meu sagaPS. Arhivata avem baza de date pe care o saLVAM......
pROGRAMUL IL DOWNLOAD DE PE SITE!!!! aI MAI INTALNIT ASA?
Mai logic mi se pare sa nu o trec in RJIP, sa o trec la amortizari asa cum ai zis mai sus.....
Mai indraznesc o intreba Fagarasa! Am control de la finante maine si in avizulde inspectie fiscala zica sa pun la dispozitie date si documentele arhivate electronic precum sI aplicatia informatiCa, in cazul meu sagaPS. Arhivata avem baza de date pe care o saLVAM......
pROGRAMUL IL DOWNLOAD DE PE SITE!!!! aI MAI INTALNIT ASA?
- fagarasa176
Du'te si aeriseste creierasul putin si mai gandeste'te odata
Deja faci confuzie....intre plata si cheltuiala...si nu e bine
In RJIP trebuie sa apara plata facturii...doar este o plata...
Cheltuiala cu amortizarea in schimb apare la inchiderea de an.
PS: nu am mai auzit de cerea de a pune la dispozitie aplicatia informatica...poate aici te poate ajuta @Cristi

Deja faci confuzie....intre plata si cheltuiala...si nu e bine
In RJIP trebuie sa apara plata facturii...doar este o plata...
Cheltuiala cu amortizarea in schimb apare la inchiderea de an.
PS: nu am mai auzit de cerea de a pune la dispozitie aplicatia informatica...poate aici te poate ajuta @Cristi
cER SCUZE DE GRESEALA, DAR TOT NU MAI LAMURIT DACA TREC PLATA FACTURII IN RJIP? DE FAPT ASTA MA INTERESA.
Bineinteles ca as fi v rut sa mai stiu care ar fi limita de suma dintre obiecte de inventar si mijloace fixe?
Bineinteles ca as fi v rut sa mai stiu care ar fi limita de suma dintre obiecte de inventar si mijloace fixe?
Pentru Dimad829
La inregistrarea facturii/platii vei folosii codul "003 - achizitii imobilizari", dupa care treci bunul respectiv la "imobilizari", restul o sa le faca programul.
La inregistrarea facturii/platii vei folosii codul "003 - achizitii imobilizari", dupa care treci bunul respectiv la "imobilizari", restul o sa le faca programul.
Multumesc balazse pt ca raspunzi sincer pe acest forum.
Te rog sa observi ca chiar in raspunsurile de mai sus sunt anumite persoane care chipurile ar detine firma de contabilitate , vor sa agate clienti, dar nu pot scrie o fraza cap coada care sa aibe legatura cu intrebarewa initiala. Eu cred ca nu e atat o problema ca vor sa te agate ca si client(ceea ce cred ca vor) cat faptul ca sunt paraleli cu contabilitatea!!!!
Am dreptate?
Te rog sa observi ca chiar in raspunsurile de mai sus sunt anumite persoane care chipurile ar detine firma de contabilitate , vor sa agate clienti, dar nu pot scrie o fraza cap coada care sa aibe legatura cu intrebarewa initiala. Eu cred ca nu e atat o problema ca vor sa te agate ca si client(ceea ce cred ca vor) cat faptul ca sunt paraleli cu contabilitatea!!!!
Am dreptate?
Părerea mea este că nu ai dreptate, pentru că te-au ajutat amândoi colegii, iar dacă nu ne mulţumesc unele răspunsuri primite pe forum, totuşi nu-i frumos să aruncăm aşa cu acuze în colegii care încearcă să ne ajute, atâta timp cât nici noi nu suntem chiar perfecţi în tot şi în toate şi nici măcar nu încercăm ulterior să ne corectăm, dar este ciudat cum avem timp să judecăm, să etichetăm oameni despre care nu ştim absolut nimic!
Uite un exemplu simplu, care nu are de-a face cu paralelismul, sau neparalelismul cu contabilitatea:

Uite un exemplu simplu, care nu are de-a face cu paralelismul, sau neparalelismul cu contabilitatea:

Şi mai ai multe alte greşeli de exprimare, dacă stai şi te uiţi cu atenţie pe tot firul topicului...dimad829 scrie:La inchidera de an stie prigramul sa "separe cheltuiala" si sa o trteaca la amortizari?

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pentru DimaD829
Nu sunt de acord, deoarece fiecare dintre noi ajuta asa cum stie.
Sincer nu prea cred ca ai primit un mesaj pe forum ca pentru X lei vei fi ajutat ajut sau ca un utilizator are firma de contabilitate si ti-a facut oferta pentru serviciile lui de contabilitate (dar pot sa gresesc).
In prima faza trebuia un pic sa studiezi programul pe care incerci sa il folosesti, astfel ai fi vazut ca in meniul "tipuri de operatii" ai optiunea de "achizitii imobilizari", iar un alt ajutor ar fi fost manualul de utilizare a programului, unde gasesti multe lucruri. Faptul ca nu le-ai facut nu este o problema, dar totusi la fel si tu trebuie sa ai rabdare cu cei care iti raspund si nu trebuie sa ii "ataci" ca ar dorii ceva rau.
Nu sunt de acord, deoarece fiecare dintre noi ajuta asa cum stie.
Sincer nu prea cred ca ai primit un mesaj pe forum ca pentru X lei vei fi ajutat ajut sau ca un utilizator are firma de contabilitate si ti-a facut oferta pentru serviciile lui de contabilitate (dar pot sa gresesc).
In prima faza trebuia un pic sa studiezi programul pe care incerci sa il folosesti, astfel ai fi vazut ca in meniul "tipuri de operatii" ai optiunea de "achizitii imobilizari", iar un alt ajutor ar fi fost manualul de utilizare a programului, unde gasesti multe lucruri. Faptul ca nu le-ai facut nu este o problema, dar totusi la fel si tu trebuie sa ai rabdare cu cei care iti raspund si nu trebuie sa ii "ataci" ca ar dorii ceva rau.
- fagarasa176
Te rog sa te abtii de a critica persoanele fara sa le cunosti..persoana respectiva nu are nici o legatura cu comenturile facute de persoana mea de pe forumul SAGA, cei cu vechime pe acest forum stiu asta.dimad829 scrie:Te rog sa observi ca chiar in raspunsurile de mai sus sunt anumite persoane care chipurile ar detine firma de contabilitate , vor sa agate clienti,
dimad829 scrie:cat faptul ca sunt paraleli cu contabilitatea!!!!
Se vede cata "treaba" aveti d-vs cu contabilitatea din raspunsurile date si intrebarile formulate.
Si daca tot vreti sa ne "duelam" in limba romana hadeti sa vedem ce va poate capul din punct de vedere gramaticaldimad829 scrie:dar nu pot scrie o fraza cap coada care sa aibe legatura cu intrebarewa initiala.
dimad829 scrie:Te rog sa observi ca chiar in raspunsurile de mai sus sunt anumite persoane care chipurile ar detine firma de contabilitate , vor sa agate clienti, dar nu pot scrie o fraza cap coada care sa aibe legatura cu intrebarewa initiala. Eu cred ca nu e atat o problema ca vor sa te agate ca si client(ceea ce cred ca vor) cat faptul ca sunt paraleli cu contabilitatea!!!!
Am dreptate?
Nu inteleg de ce te'a deranjat raspunsul meu?
Faptul ca am fost putin ironc din cauza ca am explicat acelasi lucru de 3-4 ori si d-vs o tineti tot pe aia, cu cheltuiala in RJIP?
Atunci cand o sa va aduceti si d-vs contributia pe acest forum cu sfaturi utile in loc de jigniri o sa ma inclin in fata stiintei d-vs
PS: si cireasa de pe tort
dimad829-mesaj privat scrie:![]()
Zici ca stii ca esti PROASTA!!!!
Eu cred ca chiar esti si nu te consideri!
ABTINE-TE SA MAI INTERVII IN SUBIECTELE MELE!
Subiect: RJIP vs mijloc fix
Offf, fără cuvinte... 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
@dimad829
Ai un avertisment public. La următoarele postări prin care jignești colegi de forum te banez 2 săptămâni pentru început. Să-ți revii. Nu știu cum poți trage concluzia că fagarasa își racolează clienți pe forum.
Ai un avertisment public. La următoarele postări prin care jignești colegi de forum te banez 2 săptămâni pentru început. Să-ți revii. Nu știu cum poți trage concluzia că fagarasa își racolează clienți pe forum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.