VIDEOCHAT

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupascum312

VIDEOCHAT

#1 Mesaj de lupascum312 »

BUNA ZIUA

RECTIFIC
In cazul in care fata presteaza serviciul de videochat de acasa de la ea, pot sa ai fac contract de comision?

1. Orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:
a) beneficiarul de venit se aflaintr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ceii revin si modul deindeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
b)in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cuinzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;
c) platitorul de venit suportain interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasarein tara siin strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;
d) platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca,in contul beneficiarului de venit.

Respecta punctul a doar partial.

paturcai

Re: VIDEOCHAT

#2 Mesaj de paturcai »

Raspunsul vi-l dati singur/a.
Este - acea fata - este legata de baza dvs materiala pentru ca foloseste si se supune unor reguli stabilte de dvs.
CUm sa-i faceti contract de comision daca ii puneti la dispozitie baza materiala?

Eu inteleg asa (cazul unui maseur de exemplu): vine cu masa lui cu ustensilele lui (isi aduce si biciul, ca mai nou se poarta biciurile pe la masaje) si il impacheteaza/despacheteaza si il fezandeaza pana la lesin (de placere) pe bietul beneficiar al acestor prestatii. Clientul l-ati gasit dvs, dar maseurul se duce el cu toata artileria la acest "placut" razboi.
IN cazul dvs nu este acelasi lucru:
- videochatul se desfasoara PRIN INTERMEDIUL RETELEI studioului dvs; aveti un site propriu si ea se leaga la acest site direct de la ea de acasa, FARA acest site ea nu isi poate face cunoscut nurii.
Unul dintre punctele de mai sus este indeplinit, chiar primul. SI al doilea (foloseste site-ul dvs) iar pentru acele prestatii dvs ii dati banii si nicidecum clientul care a beneficiat de "nurii electronici"
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

lupascum312

#3 Mesaj de lupascum312 »

dar in cazul in care lucreaza de la ea si are firma ei. pot sa fac contract de prestari servicii intre parti?
am intrebat direct la ANAF si mi s-a spus ca varianta asta e mai buna decat cea cu, comision. dar doar pentru cine lucreaza de la ea de acasa si are firma proprie
dar totodata mi s-a spus ca e loc de interpretare. depinde de cum interpreteaza inspectorul ANAF care vine in control. unul poate sa zica ca e OK, altul ca nu e OK.
Dvs ce parerer aveti

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Sunt de aceeasi parere: fata care face videochat presteaza un serviciu pe care vi-l vinde pe baza de factura.
Intotdeauna trebuie sa va ganditi ca sa indestulati statul.
Daca Statul este indestulat sansele sa faceti ceva gresit sunt nule.
In cazul de fata, daca clienta dvs. va emite o factura inseamna ca va plati acel impozit pe micro, si Statul va fi indestulat. CHiar daca vine inspectorul nu are ce sa spuna.
Este ca la zugravi: ma chemati sa va zugravesc casa si eu va emit o factura si mi-o achitati. Ce fac eu mai departe (ca zugrav) e treaba mea.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns