modificari date
modificari date
Am o firma la care ii lucrez doar NIR si reg. casa. De la 01.10.2005 voi prelua toata contabilitatea si nu stiu cum as putea sa sterg toate inregistrarile efectuate pana acum ,fara sa pierd furnizorii si produsele. Din greseala am validat notele iar perioada este f. mare ca sa devalidez totul. Daca nu se poate as vrea sa stiu cum sterg firma in intregime si o voi creea din nou. Va multumesc anticipat.
pai multa multa etentie la preluare !!!
1. listeaza `balanta ` la 30.09
o sa zici ca nu e o balanta reala... corect, practic te intereseaza rulajele inregistrate pana acum, ... ideal ar fi sa listezi cumulata la 30.09
2. aici ai un pic de lucru ...manual sau in excel, cum vrei
din balanta 30.09 finala ce o primesti de la contabilul anterior, scazi din rulajele cumulate cele pe care le ai tu deja.... si bagi ce iti ramane prin prelure balanta....
faza e ca nu bagi toata balanta , pt ca tu ai deja niste rulaje pe care progr le va prelua, iar asa iti va aparea dublate sumele respective.....
2.2 in cazul in care nu te lasa sa validezi balanta astfel preluata, baga diferentele pe un cont extra bilant neutilizat... inventeaza unul, de ex 895, il folosesti artificial
3. daca ai facut calculele ok si e totul bine, te verifici, listezi balanta la oct de ex, care ar trbui sa fie egale cu cea din 30.09, clar cu rulaje 0 pe oct....
cam asta ar fi ideea..... daca au colegii o met mai simpla, ar fi super, chiar is si eu curioasa.... 
1. listeaza `balanta ` la 30.09
o sa zici ca nu e o balanta reala... corect, practic te intereseaza rulajele inregistrate pana acum, ... ideal ar fi sa listezi cumulata la 30.09
2. aici ai un pic de lucru ...manual sau in excel, cum vrei
din balanta 30.09 finala ce o primesti de la contabilul anterior, scazi din rulajele cumulate cele pe care le ai tu deja.... si bagi ce iti ramane prin prelure balanta....

faza e ca nu bagi toata balanta , pt ca tu ai deja niste rulaje pe care progr le va prelua, iar asa iti va aparea dublate sumele respective.....
2.2 in cazul in care nu te lasa sa validezi balanta astfel preluata, baga diferentele pe un cont extra bilant neutilizat... inventeaza unul, de ex 895, il folosesti artificial
3. daca ai facut calculele ok si e totul bine, te verifici, listezi balanta la oct de ex, care ar trbui sa fie egale cu cea din 30.09, clar cu rulaje 0 pe oct....

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
Re: modificari date
popescuc scrie:Am o firma la care ii lucrez doar NIR si reg. casa. De la 01.10.2005 voi prelua toata contabilitatea si nu stiu cum as putea sa sterg toate inregistrarile efectuate pana acum ,fara sa pierd furnizorii si produsele. Din greseala am validat notele iar perioada este f. mare ca sa devalidez totul. Daca nu se poate as vrea sa stiu cum sterg firma in intregime si o voi creea din nou. Va multumesc anticipat.
Banuiesc ca ai lucrat pe SAGAS (ca nu ai precizat unde ai facut NIR)
1. Daca ai lucrat pe SAGAS, iti creezi firma pe SAGAC (si faci implementare ca la o firma noua cu sume la 30-09-2005) pt a tine contabilitatea in totalitate, iar din SAGAS transferi datele incepand de la 01-10-2005 (la transfer te intreaba daca sa-ti creeze si clientii si furnizorii noi din SAGAS in SAGAC).
2. Daca ai lucrat pe SAGAC (NIR si reg.casa) eu recomand crearea unei alte firme noi , iei ultima balanta la 30-09-2005 analitica de la cine iti preda si pleci cu inceputul.
Decat sa ai probleme ulterior mai bine ia de la inceput frumos.