Buna ziua,
am preluat o firma de la 01.01.2015, care a fost suspendata din 2012 pana la 01.01.2015, de la care am primit o balanta de preluare si atat.
Am solduri debitoare la imobilizari:
2131 - 19076
214 - 3099
si amortizare, sold creditor:
281 - 15628
Am cerut lista de imobilizari ca sa vad ce mai este de amortizat si pe ce perioada si mi-a spus ca nu mai exista aceste liste si ca aceste imobilizari sunt demult casate si sa fac o nota cotabila pentru restul de amortizat.
Cum as putea rezolva aceasta problema corect, iar in eventualitatea unui control sa nu fie probleme?
Multumesc
preluare firma fara imobilizari
Re: preluare firma fara imobilizari
Eu zic să vă vedeţi de treabă!Dacă deja vi se spune ce note contabile trebuie să faceţi, atunci ce nevoie mai au de contabil?

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
In primul rand, trebuie sa inventariezi soldurile din balanta primita.Intocmeste o lista cu soldurile de clarificat. Inainteaza-o administratirului si cerei o solutie scrisa pentru toate problemele mentionate in lista. Sa intocmeasaca o decizie a administratorului, prin care sa-si asume raspunderea pentru soldurile din balanta.
Eventualele diferente vor fi preluate prin 1174. Diferentele de natura cheltuielilor, sunt nedeductibile iar cele de natura a veniturilor, sunt impozabile.
Dar, asa cum ti-a sugerat Anisoara, ar fi bine sa analizezi daca vei putea colabora cu clientul.
Succes!
Eventualele diferente vor fi preluate prin 1174. Diferentele de natura cheltuielilor, sunt nedeductibile iar cele de natura a veniturilor, sunt impozabile.
Dar, asa cum ti-a sugerat Anisoara, ar fi bine sa analizezi daca vei putea colabora cu clientul.
Succes!
-
Multumesc pentru raspunsuri!