firma a cumparat o masina de transport marfa din irlanda in decembrie 2007 pentru care a platit 15000euro, pana in tara s-a stricat si patronul a ajuns la concluzia ca mai bine o dezmembreaza si foloseste piesele la celelalte masini pe care le are ca piese de schimb decat sa o inmatriculeze pentru ca costa mai mult reparatul si celelalte cheltuieli de inmatriculare,intrebarea este -poate sa o dezmembreze pe baza de un proces verbal, fara sa o inregistreze ca mijloc fix? care sunt inregistrarile in caz ca se poate? pentru ca eu trebuie sa depun declaratia 390 , achizitie intracomunitara.
Multumesc.
rog urgent sa ma ajute cineva...............
-
-
Re: rog urgent sa ma ajute cineva...............
multumesc tomac, dar firma poate sa o dezmembreze daca nu are acest obiect de activitate, intreb asta pentru ca am inteles ca trbuie sa ai niste autorizatii de la protectia mediului pentru a face dezmembrari auto?antocia618 scrie:firma a cumparat o masina de transport marfa din irlanda in decembrie 2007 pentru care a platit 15000euro, pana in tara s-a stricat si patronul a ajuns la concluzia ca mai bine o dezmembreaza si foloseste piesele la celelalte masini pe care le are ca piese de schimb decat sa o inmatriculeze pentru ca costa mai mult reparatul si celelalte cheltuieli de inmatriculare,intrebarea este -poate sa o dezmembreze pe baza de un proces verbal, fara sa o inregistreze ca mijloc fix? care sunt inregistrarile in caz ca se poate? pentru ca eu trebuie sa depun declaratia 390 , achizitie intracomunitara.
Multumesc.
-
-
Pai faci venituri din dezmembrare.
3024=758 cu valoarea pieselor de schimb rezultate.
658=2133
Si de ce au rezultat doar 13000 eur?
Inseamna ca diferenta de 2000 sunt deseuri, pe care le vinzi si din nou rezulta un venit, nu?
Normal trebuia sa iasa mai mult, deoarece piesele de schimb luate in parte (din cate stiu eu) sunt mai scumpe.
3024=758 cu valoarea pieselor de schimb rezultate.
658=2133
Si de ce au rezultat doar 13000 eur?
Inseamna ca diferenta de 2000 sunt deseuri, pe care le vinzi si din nou rezulta un venit, nu?
Normal trebuia sa iasa mai mult, deoarece piesele de schimb luate in parte (din cate stiu eu) sunt mai scumpe.
irina