poprire salariu

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
rogojanm152

poprire salariu

#1 Mesaj de rogojanm152 »

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati si pe mine.
Am un salariat care nu a mai platit pensia alimentara fiicei,si am primit la firma o cerere de la un avocat,insotita de sentinta de la divort cum ca acesta nu a platit pensia la timp.
Aceasta cerere neavand adresa,sediul nostru corect scrise si fara stampila,doar semnata,nespecificand poprirea drepturilor salariale,spunand doar ca angajatul firmei trebuie sa plateasca 150 lei de luna viitoare in contul,nerespectarea.........
intrebarea mea este:
1.pot opera aceasta poprire?cu suma de 150lei.
2.trebuie sa trimit avocatului comunicare,cum ca am luat la cunostinta si asa vom face?
va multumesc

fagarasa176

Re: poprire salariu

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Ca sa ii faceti poprire va trebuie decizie de executare silita de la un executor judecatoresc...nu faceti asa ceva ca a zis un avocat oarecare
Un avocat nu are acest drept
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

rogojanm152

#3 Mesaj de rogojanm152 »

multumesc,
asa m-am gandit si eu ca ar fi trebuit sa primesc titlu executoriu,instiintare cu privire la poprirea disponibilitatilor banesti ale salariatului.....dar daca a venit totusi pe firma(nefiind scris corect nici numele nici adresa) ma gandeam k pot face asa,chiar daca nu specifica...mai ales ca administratorul imi spune sa-i pun porpire in baza acestei cereri...pfff

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Sentința este executorie. Dacă prin sentință este obligat să plătească din veniturile sale o sumă de bani sau o cotă parte, nu e nevoie de un titlu special emis de executor. Se pune în executare sentința judecătorească.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

rogojanm152

#5 Mesaj de rogojanm152 »

va multumesc de ajutor!

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

@Cristi ok eu am inteles ca hotararile privind drepturi personale nepatrimoniale precum hotararea de divort, nu trebuiesc investite cu titlu executoriu, dar acest lucru se refera la toate hotararile luate in acel act sau doar la actiunea de divort in sine?
Eu stiam ca trebuie investita cu formula executorie daca cel vizat refuza punerea in aplicare a hotararii
Nu sunt jurist si creierul meu nu este format pentru astfel de legislatie.. :lol:
Un link util http://www.stiucum.com/drept/drept-civi ... r25373.php

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Hotărârea - în aceste cazuri stabilește și modalitatea și cuantumul plății pensiei alimentare. Dacă cel care o datorează nu o achită e suficient să facă partea interesată o cerere de executare a sentinței, cerere adresată celui care îi asigură venitul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

augustl

#8 Mesaj de augustl »

buna ziua,

pe adresa societatii, s-a emis un titlu executoriu pentru o angajata care are datorii de 15.000 euro la o banca din credite luate....administratorul, nu este de acord cu aceasta poprire .......ce se poate intampla daca societatea nu da curs infiintarii popririi cnf. acelui titlu? citeam in codul civil ca poate fi amendata cu o suma cuprinsa intre 1.000 - 5.000 lei? dvs. ce stiti despre asta?

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

Eu zic ca amenda este intre 2.000 si 10.000 iar in cazul refuzului executorul judecatoresc poate cere executarea silita a societatii in cauza, nu sunt avocat este doar o parere :wink:
Citeste Articolul 790 Validarea popririi Codul de Procedura Civila

gruinl

#10 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
Am primit de la Primarie o adresa de infiintare a popririi pe salariu a unui angajat, pentru o amenda neplatita. Aceasta adresa a venit insotita de copie dupa PV amenda, somatie si titlu executoriu, precizandu-se doar cuantumul sumei datorate.
Ce anume trebuie sa fac in continuare:
1. Trebuie sa fac instiintare de infiintare a popririi catre Primarie? Pe adresa de infiintare scrie:"poprirea se considera infiintata din momentul primirii adresei de infiintare".
2. Daca am primit adresa in luna octombrie, trebuie sa-i fac poprirea incepand cu salariul pe luna octombrie?
3. Trebuie instiintat si salariatul de infiintarea popririi? Exista model?
4. Pe langa toate acestea mai trebuie sa fac ceva sau pur si simplu fac retinerea pe statul de plata si OP catre Primarie?
Multumesc

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

1.Nu faci nici o instantare catre primarie.
2. Da
3. Ar fi indicat sa ii aduci la cunostinta instituirea popririi cu semnatura de luat la cunostinta. Nu exista un model
4. Retinere lunara in cuantumul stabilit de lege si virarea popririi

gruinl

#12 Mesaj de gruinl »

Multumesc.

Scrie răspuns