Declaratie intrastat. Ajutor maine am termen

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
barbug07

Declaratie intrastat. Ajutor maine am termen

#1 Mesaj de barbug07 »

Cu completez declaratia asta? nu gasesc produsele importate de mine si mi-au dat termen saptamana asta.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Trebuie sa te duci la aceasta adresa:
http://www.intrastat.ro/di2.php
De aici descarci programul: dai click pe al doilea patrat (aplicatia INTRASTAT offline 2009). Dupa ce se descarca declaratia, se da dublu click pe acel program. Se accepta cu YES, NEXT toate propunerile pe care programul ti le face.
Se da dublu click pe icon-ul care apare pe ecran.
1. Pas:
La deschiderea ferestrei, se alege pe meniul aparut se alege: Nomenclatoare. Aici se apasa IMPORT, apoi pe fereastra aparuta, se apasa sus (unde scrie LOOK IN) si se alege DOCUMENTATIE, aici se da click pe CN_2009.xml, se accepta si se inchide ferestera Nomenclatoare.
2. Pas:
Pe bara de meniu se alege ACTIUNI, de aici se alege Creare declaratie de introducere.
3. Pas:
Se alege sus in dreptul cuvantului FLUX, luna si anul de declarare. Iar la STARE se alege FINALA.
Se adauga numele societatii, codul ei fiscal, pozitia: contabil (functia declarantului), numele prenumele, etc.
4. Pas:
Se alege din stanga jos butonul ADAUG, aici va trebui ca la codul pe care ti-l cere, sa introduci un cod pe care il vei gasi pe factura de import (tariff customs)

Alegi tara de origine, tara de expediere,
Valoarea marfii in LEI va fi din NIR fara Transport
Valoarea statistica in LEI va fi = valoare marfa+valoare transport
Daca formularul va cere unitati suplimentare (m2, kg, m3, etc) le vei trece, cat si greutatea in Kg.
Natura tranzactiei A, va fi: 1
Natura tranzactiei B, va fi 1.1
Termeni de livrare: scrie pe factura celui care ti-a vandut: exworks, CFR, CIP, CPT, etc
Transportul: va fi rutier, postal, aerian, dupa caz
5. Pas:
Se salveaza la final. Se va deschide o fereastra care iti va indica locul unde se va face salvarea. Tine minte acel loc pentru ca vei avea nevoie ca de acolo sa atasezi declaratia pe care o vei trimite pe internet la adresa:
http://intrastat.insse.ro/intrastat/
Hai ca-i simplu!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

barbug07

#3 Mesaj de barbug07 »

am reusit sa fac prima declaratie, ma enervasem ca nu intelegeam de ce nu-mi salveaza fara tara expediere pt ca nu citisem modul de completare si eu avand numai importuri, nu gaseam romania si incepusem sa ma crizez nu mai aveam rabdare, si nu gaseam nici produsele, ma dor ochii de cat m-am chiorat pe-acolo. Simt ca nu mai pot am nevoie de concediu si e nasol ca sunt un sef care nu stie sa se impuna. Nu pot sa fiu rea daca dau la cineva de lucru si acel cineva imi zice ca nu stie eu spun :"lasa ca le fac eu mai incolo" si iaca am biroul plin de toate porcariile pe care trebuie sa le rezolv. Nu mai pot.Dati-mi un sfat. In 2008 mi-am luat concediu o sapatamana, si atunci mi-a sunat tel de 20 ori pe zi. :(

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Sa fie un sfat placut, sau neplacut?
Toti suntem asa. Nu esti singura.
La fel de adevarat ca si daca esti un sef rau, subalternii ori iti sufla clientii, ori lucreaza la misto. Daca esti un sef bun este si mai rau.
Cred ca cea mai buna metoda este calmul si "punerea lor" in locul tau.
Eu asa le spun la ai mei: hai sa facem schimb, eu sa muncesc cat munciti voi, pe banii care ii primiti si sa preluati raspunderile mele.
S-au calmat. M-am calmat. Si totul este ca la inceput: ei cauta sa ma pacaleasca furand "timp" si nefacand ce le cer, eu ma omor si stau peste program.
Una peste alta rezist pentru ca imi place enorm ceea ce fac.
Eu unul vin din placere la serviciu.
Sunt si eu angajat, am un patron timp de 5 zile pe saptamana, dar 2 zile pe saptamana eu sunt propriul meu patron: sambata si duminica.
:wink:

barbug07

#5 Mesaj de barbug07 »

Pai da ,ca in fata sefului al mare noi dam raportul, pe ei nu-i intreaba nimeni nimic si daca ma crezi ai mei subalternii(urat spus) dar asta-i adevarul la 4 rup usa si vin pe la 9 altadata ajung o data cu mine pe la 10 , ma las ca sunt o persoana la care-i place programul flexibil dar totusi vii la 10 pleci la 4... .Le-am cumparat tot felul de carti am toate consilierele posibile si de TVA si de conta si etc. sa se documenteze crezi ca daca nu stiu ceva, pune mana unu pe ceva , nu bineinteles prefera sa ma intrebe pe mine. :cry:

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

wallnera scrie: bineinteles prefera sa ma intrebe pe mine.
Daca nu pe tine, apai pe cine?
Cine-i seful la urma urmelor?
:lol:

barbug07

#7 Mesaj de barbug07 »

Ai dreptate, dar de multe ori daca ma crezi se vede m-am saturat de intrebari de genu: Dar factura asta de beton pe ce o bag, dupa ce a bagat facturi de beton cu sutele. Sa-ti zic o faza ii zic la o fata de la financiar ca am bani in trezo. si sa faca un op din trezo, eu ii impartisem sumele si avem op catre stat si dintr-o banca, ia ghici s-a dus cu toate la banca. Mi-e nu mi-o picat visa decat tarziu si o intreb ai fost si la finante? Ea: nu de ce ? ca nu i-am zis, dusese toate op-urile la banca, bine ca s-o sesizat aia de la brd inainte sa le opereze. Ce zici de asta, oricum fata e economist de meserie, si se mandreste ft tare. Dar asa cum e inchid ochii ca eu am aleso. :shock:

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

:lol: :lol: :lol:
Si sefii sunt oameni.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Declaratia Intrastat se poate completa si on-line. Nu e nevoie sa aveti programul de la ei. Pentru achizitii mergeti pe Introducere, iar pentru livrari mergeti pe Expediere. Cautarea se face simpku. E suficient sa introduceti o parte a cuvintului cautat (cam ca si pe Google) si aplicatia va cauta acea expresie in toate codurile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zaineal

Re: Declaratie intrastat. Ajutor maine am termen

#10 Mesaj de zaineal »

Nu va suparati, pentru a merge mai usor lucrurile, in saga, am vreo varianta sa salvez codurile de intrastat pentru aceeasi marfa care o cumpar de mai multe ori...? luna de luna, stau si caut prin lista aceea la ce cod sa le incadrez pentru ca nu toti furnizorii imi dau si codurile pe factura cu care vine marfa.

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Pai daca primesti luna de luna aceeasi marfa....sti codul deja
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

zaineal

#12 Mesaj de zaineal »

aceleasi n produse, mereu trebuie sa tin o lista si tot caut in ea

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Ai o posibilitate.
La "articole" -> "detalii" -> "informatii suplimentare" poti introduce codul CN8 (sau care este).
Cand faci declaratia intrastat faci un export de la "articole", faci un export de la "situatie aprovizionari" cu produsele declarate si pe baza codului de articol preiei din prima lista codul dorit (utilizand optiunea de "vlookup").
La sfarsit poti sa faci un centralizator utilizand optiunea de "pivot tabel".

zaineal

#14 Mesaj de zaineal »

Multumesc, e o varianta

Scrie răspuns